Orakoğlu’ndan iki kanala ‘Devlete meydan okuyan zihniyet’ tepkisi

Orakoğlu’ndan iki kanala ‘Devlete meydan okuyan zihniyet’ tepkisi

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Orakoğlu, Halk Tv ve FOX Haber’i eleştirerek, “Onların asıl görevleri ülkemizde KAOS ve siyasi istikrarsızlık yaratmak! Bu konuda medyaya intikal etmiş onlarca örnek var.” dedi.

Bülent Orakoğlu, Yeni Şafak‘taki “Fox TV devlete meydan okuyan zihniyetin amiral gemisi mi?” başlıklı yazısında, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Koca haberi üzerinden yaptıklarını örnek göstererek, “Halk ve FOX TV’nin Kovid-19 salgınında neden Türkiye gerçeklerini çarpıtarak gözgöre göre asparagas haberlere yer vermesinin arka planında ne var?” diye sordu.

Orakoğlu, yazısında eleştirilerini şöyle ifade etti:

Halk TV’nin, Türkiye ve Cumhur İttifakı’nı hedef alan gazetecilik veya habercilik anlayışı ile ilgisi olmayan manipülatif ve dezenformatik zihniyetini ortaya çıkaran son skandalını geçtiğimiz köşe yazısında dile getirmiştik. Hatta bu kadar pervasızca nasıl devlet ve millet düşmanlığı yapılabildiğini de sorgulamıştık. Yazımızın son paragrafında işi yalnızca RTÜK’e havale ederek ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmayı hedefleyen Kovid-19 salgınını örtü olarak kullanıp ‘devlete meydan okuyan ‘ bu karanlık güçlerle mücadele edilemeyeceğini de örtülü olarak dile getirmiştik.

Halk TV ile ilgili olarak cumhuriyet savcılarımızın bir soruşturma açıp açmadığını bilmiyoruz. Ancak FOX Haber’de ‘Bin 6 yeni ölüm’ manşeti ile yayımlanan ikinci kurgu kaset öncelikle devlete meydan okuyan zihniyetin amiral gemisinin devreye girdiğinin açık işaretlerini taşıyor. Halk TV ve FOX haberdeki skandal kurgulanmış kasetler birbirine birçok açıdan benzerlikler taşıyor. Her iki kumpas kasette de Sağlık Bakanı Sayın Koca’nın koronavirüs-Kovid-19 salgını nedeniyle kamuoyunu bilgilendirirken yaptığı açıklamalar neredeyse ters yüz edilerek kes yapıştır yöntemi ile dezenformatik gazetecilik yapılıyor.

Ancak FOX haberleri sunan Fatih Portakal kumpas veya kurgu kasette Halk TV kadar başarılı olamamış. Zira Bakan Koca’nın konuşmalarının kesilip yapıştırıldığı çok açık seçik belli oluyor. Yaklaşık 30 saniyeden az süren konuşmada Sayın Koca “Belirlediğimiz hedefti. Bugün de hedefimizi aşmış olduk. Daha da yüksek sayılara ulaşacağız” diyor. Konuşmadaki kopukluklar da belirgin bir şekilde ortada. Bu nedenle olacak ki bu kumpas kaset sosyal medyada çok sayıda menfi eleştiri almış. Genellikle FOX Haber yalancılıkla, fitne çıkarmakla suçlanıyor. Kumpas videoda ekran kırmızı kalın çizgilerle ikiye bölünmüş. Ekranın sağ tarafında büyük harflerle yazılmış ‘ Son 10 günün test sonuçları’ yazan bölümde herhalde ölümlerin hızla arttığını gösteren bir grafik var. Ancak grafiğin altındaki yazılar okunamıyor. Ekranın sol tarafında ise Türk bayrağı ve Sağlık Bakanlığı’nın forsu arasında Sağlık Bakanı Koca açıklamalarını yapıyor. Ekranın en altında tamamını kapsayan kırmızı bir kuşak içinde beyaz ve büyük harflerle “4174 yeni vaka BİN ALTI YENİ ÖLÜM” yazısı görülüyor. Ekranın en alt sol köşesinde FOX haber amblemi gözüküyor. Oysa Sağlık Bakanı Koca yeni can kayıplarıyla birlikte vefat edenlerin toplam sayısını 1.006, vaka sayısını ise 4 bin 747 olarak açıklamıştı. Görüldüğü gibi FOX TV toplam ölüm sayısını toplam yeni ölüm sayısı gibi göstererek yeni bir skandala daha imza atıyor.

FOX Haber’in sunucusu Fatih Portakal Türkiye’de de AB ülkelerinde olduğu gibi her gün binlerce insanın Kovid-19 salgınından ölmesini mi istiyor? Teşbihte hata olmaz. Dervişin fikri neyse zikri de odur. Atasözünde anlatıldığı gibi ‘Bir insan ne düşünüyor, gönlünden ne geçiriyorsa, bunu hareket ve sözleriyle belli eder; açığa vurur’ açıklaması sanki Fatih Portakal’ı işaret ediyor. Zira, Halk TV ve FOX Haber’in sunucusu Fatih Portakal şu ana kadar kamuoyundan özür dilemediler. Dilemeye de korkarlar. Zira varlıklarını, makamlarını kaybetme riskini göze alamazlar. Onların asıl görevleri ülkemizde KAOS ve siyasi istikrarsızlık yaratmak! Bu konuda medyaya intikal etmiş onlarca örnek var.

Dezenformatik gazeteciliğin en önemli enstrümanlarından birinin bireyleri ve toplumları yönlendirmek amacıyla bazı gerçek bilgi ve gözlemleri yanlış yorum ve yalanlarla çarpıtarak kitleleri kuşkuda bırakmak ve motivasyonlarını kırmak olduğu biliniyor. Halk ve FOX TV’nin Kovid-19 salgınında neden Türkiye gerçeklerini çarpıtarak gözgöre göre asparagas haberlere yer vermesinin arka planında ne var? AK Parti ve Erdoğan düşmanlığı mı yoksa dış güçlerle işbirliği mi? Tahminim her ikisi de doğru!

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *