Alman Bakan, Suriye için Türkiye’ye geliyor

Alman Bakan, Suriye için Türkiye’ye geliyor

Almanya Dışişleri Bakanının, Suriye’de yaşananları ele almak üzere hafta sonunda Ankara’yı ziyaret edeceği açıklandı

Çavuşoğlu ile görüşecek

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Suriye’nin kuzeyinde yaşanan gelişmeleri görüşmek üzere Cumartesi günü Türkiye’ye bir ziyarette bulunacağını duyurdu. Maas Ankara’da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelecek.

DW’nin haberine göre, perşembe günü Federal Meclis’te yaptığı açıklamada Maas, “Cumartesi günü Ankara’ya gidecek ve şunu net bir biçimde ifade edeceğim: Türkiye şimdi Suriye’de ateşkese ve mülteciler konusunda uluslararası hukuka uymalı ve siyasi süreci baltalamak yerine desteklemeli” ifadelerini kullandı.

Harekat’ın meşruiyetinin olmadığını ileri sürdü

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna düzenlediği askeri harekatı “acı bir kötüye gidiş” olarak nitelendiren Maas, Barış Pınarı Harekatı’nın uluslararası hukuk nezdinde meşruiyeti olmadığını söyledi. Türkiye’nin askerlerini Suriye’den çekmesi gerektiğini kaydeden Bakan, Türkiye’nin harekatına Amerika Birleşik Devletleri’nin askerlerini geri çekme ilanının neden olduğunu savundu.

Alman Savunma Bakanı da ‘ilhak’ demişti!

Alman Dışişleri, Türkiye’nin harekatını daha önce de eleştirmiş ve harekatı sonlandırma çağrısında bulunmuştu. Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer’in Suriye’nin kuzeyinde uluslararası denetime tabi bir güvenli bölge kurulması yönündeki önerisi de hükümet içerisinde ve Alman siyasetinde tartışmalara neden olmuştu. Kramp-Karrenbauer son olarak, Türkiye’nin operasyon düzenlediği bölgeyi “ilhak” ettiğini ileri sürmüştü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *