İslami Cihad’dan uyarı: ‘Tehdit bütün İslam ümmetinedir’

İslami Cihad’dan uyarı: ‘Tehdit bütün İslam ümmetinedir’

Han Yunus’ta Ramazan bayramı hutbesi okuyan İslami Cihad Hareketi liderlerinden Nafiz Azzam, “Tehlikeli bir dönemden geçiyoruz ve tehdit bütün İslam ümmetinedir” dedi.

Ramazan bayramı hutbesi okuyan İslami Cihad Hareketi Siyasi Birim üyesi Nafiz Azzam, Filistin davasının oldukça tehlikeli bir süreçten geçtiğini ancak tehlikenin bütün Arap toplumlarını ve bütün İslam ümmetini tehdit ettiğini vurguladı.

Yüzyılın Anlaşması’nın gayesinin sadece Filistin halkının iradesini kırmak değil aynı zamanda tüm Arap toplumlarını ve İslam ümmetini teslim olmaya zorlamak ve hayallerini yok etmek, geleceğini ve varlıklarını çalmak olduğunu dile getiren Nafiz Azzam, Kudüs’ün ve Mescidi Aksa’nın sadece Filistinlilerin değil bütün Arap toplumlarının ve tüm İslam ümmetinin olduğunu hatırlattı.
Nafiz Azzam hutbesinde: “Bayram gününde Resulullah (s.a.s.)’ın mübarek Ramazan ayında gerçekleştirdiği yardımlaşmaların anlamlarını hatırlamamız ve bu anlamları kendimize örnek almamız gerekir” dedi.

Azzam, halkların Filistin’in kaybolmayacağına ve hakların sahiplerine geri döneceğine kesin inandığını ancak bunun gerçekleşebilmesi için Rusulullah (s.a.s.)’ın yolunu yol edinmek ve onun çizgisi üzere düşmanlara karşı birlik ve beraberliği sağlamak gerektiğini belirtti.

Azzam, Filistin Yönetimi’nin Yüzyılın Anlaşması karşısında takındığı tavrı ve Bahreyn’deki çalıştaya katılmama kararı almasını takdir ettiğini ancak binanın da bu temel üzere kurulması gerektiğini söyledi. Azzam, Mahmud Abbas’ı düşmana karşı birlik içinde durabilmek için Filistin’deki yapıyı onarmaya çağırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *