Mescid-i Aksa’da 200 bin kişi Cuma kıldı

Mescid-i Aksa’da 200 bin kişi Cuma kıldı

İşgal altındaki Kudüs kentinden, 1948’fe işgal edilen topraklardan ve Batı Yaka sakinlerinden yaşı 40’ın üzeri olanlardan 200 bin kişi Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldı.

Ramazan ayının ilk Cumasında Mescid-i Aksa ve çevresi ile Eski Belde semti ruhani havanın etkisine bürünürken, Mescid-i Aksa hatibi Şeyh Muhammed Selim Muhammed Ali, hutbesinde Ramazan ayının faziletine değinerek, bu mübarek ayın ibadet ve tevbeyle değerlendirilmesinin önemine işaret etti.

İşgal güçlerinin bugün sabah saatlerinden itibaren Kudüs’ün Eski Belde semtinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

İşgal güçleri devriyelerinin caddelerde dolaştığı ve Kudüs kenti girişlerine ve ırkçı ayrım duvarı boyunca askeri kontrol noktaları kurulduğu ifade edildi.

Batı Yaka’da ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan binlerce Filistinli Ramazan ayının ilk Cumasını Mescid-i Aksa’da kılmak için sabah erken saatlerden itibaren Kudüs’e akın etmeye başladı.

Mescid-i Aksa ziyaretçilerini karşılamak için Kudüs’te hazırlıklar yapılırken, çevre kentlerden, beldelerden ve köylerden binlerce otobüs Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya askeri kontrol noktasına yöneldi.

İşgal güçlerinin sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa çevresindeki ve Eski Belde semtindeki birçok yolu trafiğe kapattığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *