Çin: ‘Kuşak ve Yol projesi tüm dünyanın davası’

Çin: ‘Kuşak ve Yol projesi tüm dünyanın davası’

60 ülkeden 300 temsilcinin katıldığı seminerde, Kuşak ve Yol inşasının Çin tarafından başlatıldığı ancak tüm dünyaya ait bir dava olduğu ileri sürüldü.

Düşünce Kuruluşları arasında değişim semineri

Kuşak ve Yol Uluslararası İş Birliği Forumu (BRF) kapsamında düşünce kuruluşları arası değişim semineri dün Pekin’de gerçekleştirildi.

Çin radyosu CRI Türk tarafından aktarılan habere göre, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Tanıtım Dairesi Başkanı Huang Kunming toplantıda bir konuşma yaptı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Çinli ve yabancı düşünce kuruluşları arasındaki işbirliğinin Kuşak ve Yol inşasındaki rolüne büyük önem verdiğini söyleyen Huang, Kuşak ve Yol inşasının Çin tarafından başlatılan, ancak tüm dünyaya ait olan bir dava olduğunu belirtti.

6 yıldır çalışmalar sürüyor

Huang, projenin hayata geçirilmesinden bu yana geçen 6 yıldaki uygulamaların teorik araştırmalar için geniş bir alan açtığını ve araştırmalar yapılırken objektif ve gerçeklere dayalı tutumun izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Huang, düşünce kuruluşları ile medya kuruluşları arasındaki entegrasyonun güçlendirilmesi ve Kuşak ve Yol inşasına katkı sağlanması çağrısında bulundu.

Seminere 60 ülke ve bölgeden 300 temsilci katıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *