Cumhuriyet yazarı Terkoğlu’nun yazısına erişim engeli getirildi

Cumhuriyet yazarı Terkoğlu’nun yazısına erişim engeli getirildi

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’nun 4 Nisan’da yayınlanan “Pelikancılar neden saldırıyor” başlıklı yazısına mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi.

Terkoğlu, 4 Nisan’da yayımlanan yazısında, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kaybetmesinin ardından “Pelikancılar” olarak bilinen grubun harekete geçtiğine işaret ediyordu. Erişim engeli kararını Twitter hesabından paylaşan Terkoğlu, “Pelikan yapılanması, İstanbul’daki rant ilişkilerini anlatan ‘Pelikancılar neden saldırıyor’ başlıklı yazıma erişim engeli getirdi. Kâğıda, yüreğe ve akla yazılan eskir ama silinmez. Türkiye, devlet içindeki yasadışı yapılanmalarla hesaplaştığı gün bu yazıları yeniden okuyacak” ifadeleriyle karara tepki gösterdi.

Teroğlu yazısında Pelikancılar konusunda hiç isim vermemiş seçim sonrası yaşananları şöyle tanımlamıştı; “Pazartesi akşamı bir anda iktidar içinde “Pelikancılar” olarak bilinen “yeni paralel yapılanma” ortaya çıktı. Hani şu muhtıra gibi bir bildiri yayımlayıp Ahmet Davutoğlu’nu deviren ekip. Albayrak’ı “ikinci ve üçüncü adam” kabul eden grup. Kimi savcılardan polislere, bürokratlardan gazetecilere adeta “parti içinde parti” gibi hareket eden hizip. Karşıtlarının telefonlarını bile dinleyebildikleri, gerektiğinde yargı eliyle ya da medya araçlarıyla tasfiye edebildikleri herkesin bildiği sır.

Pazartesi gecesi önce “YSK tüm oyların yeniden sayılmasına karar verdi” diye “Pelikan gelini” ortaya çıktı. Devlet yalanladı. Ardından İstanbul’da 30 sandık başkanının operasyonla gözaltına alındığını duyurdular. Hem Valilik hem Emniyet Müdürlüğü yine yalanladı. “Gaziosmanpaşa’da şok görüntüler! CHP’liler polise saldırdı” diye bir kez daha şanslarını denediler. Bu kez Kaymakamlık devreye girdi yalanladı. Yine düğmeye basılmış gibi bazı yerlerde güruhları devreye girdi, CHP’lilere saldırdı. Polis havaya ateş açtı, durdurdu.

Sanki devletin içinde devlet, devletin bir başka kanadıyla kavga ediyordu. Yaptıklarını muhalif biri yapsa muhtemelen ertesi gün “darbe girişimi” suçlamasıyla soluğu hapishanede alırdı. Neyse ki yargı kime dokunabileceğini kime dokunulmayacağını iyi biliyordu!

Sahi nedir bu “yeni paralel devlet”e İstanbul için silah çektiren?”

(Cumhuriyet)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *