Gülhane Sağlık Bilimleri Üniversitesine yapılacak caminin temeli atıldı

Gülhane Sağlık Bilimleri Üniversitesine yapılacak caminin temeli atıldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camii’nin temeli, Diyanet İşleri Başkanının katılımıyla gerçekleştirilen törenle atıldı.

Gülhane Sağlık Bilimleri Üniversitesine yapılacak olan caminin temel atma töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hz. Peygamberin Medine’ye hicret ettiğinde yaptığı ilk işin orada bir mescit yaptığını hatırlatarak “Burada adeta Hz. Peygamberin Medine’ye hicret ettiğinde yaptığı ilk işin temelini atıyoruz” dedi.

Erbaş, “İnşallah bu camimizde gençlerimiz, insanlarımız sadece namaz kılmakla yetinmeyecekler, bir köşesinde derslerine çalışacaklar, öbür köşesinde sohbetlerini yapacaklar, bu camiyi çok fonksiyonlu olarak kullanacaklar” diye konuştu.

“Rabbim hepimize gönlünün, kalbinin camilere bağlı olmasını ve böyle nesillere sahip olmayı bizlere nasip eylesin. İnşallah bu camimiz, kısa zamanda yapılır. Niyet edenden, emeği geçmiş ve tamamlanıncaya kadar emeği geçecek olan herkesten Allah razı olsun.”

Başkan Erbaş, konuşmasını ardından şöyle dua etti: “Allah’ım, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane camimizi hayırlara vesile eyle. Allah’ım en kısa zamanda tamamlamayı ve içerisinde hep birlikte rükû ve secde etmeyi, ibadet etmeyi bizlere nasip eyle. Allah’ım, bu caminin yapılmasına vesile olan tüm kullarından razı ol ve bizleri de buna vesile olanlardan eyle. Allah’ım hiçbir namahrem el, mabetlerimizin göğsüne değmesin. Ya Rabbi, bu ezanlar yurdumuzun üzerinde ilelebet devam etsin. Ya Rabbi, gönüllerimizi ve nesillerimizi camilerden uzak eyleme. Allah’ım, askerimizden, polisimizden vatan, bayrak, milletimiz uğruna feda-i can eden bütün şehitlerimizin ruhlarına okuduğumuz Kur’an-ı Kerim’i hediye ediyoruz kabul eyle. Allah’ım gazilerimize, yaralı kardeşlerimize acilen şifalar nasip eyle.”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camii, kubbesiz düz çatı, tek minare ve tek şerefeli olarak yapılacak. Aynı anda 2 bin 100 kişinin ibadet edebileceği cami, ahşap kündekari kaplama ve çıtalı döşeme tarzıyla özgün Selçuklu mimarisini yansıtacak. Camide engeliler için özel şadırvan ve asansör yapılacak. Cami müştemilatında 100 kişinin aynı anda kullanabileceği bir kütüphane ve 2 ayrı derslikten oluşan 120 kişilik etüt salonları, açık ve kapalı otopark bulunacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *