TKİ de McKinsey ile çalışmış

TKİ de McKinsey ile çalışmış

TKİ’nin bugünkü verimsiz yapısının temellerinin 2002-2011 yıllarında birlikte çalıştığı McKinsey kaynaklı olduğu iddia edildi.

Yeni Akit gazetesinden Osman Yiğit’in haberine göre, Amerikalı enerji devi Enron’un batmasında baş aktör olduğu bilinen McKinsey’in, Türkiye’de gizli birçok faaliyetinin bulunduğu ortaya çıktı. Haberin ayrıntılarına göre, 2002-2011 yılları arasında Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü yapan Selahaddin Anaç döneminde, McKinsey, TKİ’ye de burnunu sokarak bugünkü verimsiz yapının temellerini atmış. Türkiye’deki birçok kuruluşun özelleştirilmesinde de parmağı olan McKinsey’in TKİ’deki ‘çökertme çalışmaları’ için kurumdan bir kuruş para almadığı da öğrenildi.

Bir başka örneğin ise uluslararası Clariant firmasında yaşandığı öne sürülen haberde, madencilik ve kimya alanında faaliyet gösteren Clariant’ın da bir dönem McKinsey’den ‘hizmet’ aldığı; ancak süreç içerisinde firmanın batmanın eşiğine gelmesi sebebiyle McKinsey’in, Clariant’tan kovulduğu öğrenildi. Hiçbir ‘yatırım’ ve ‘üretim’ departmanı olmadığı kaydedilen McKinsey’in tam anlamıyla bir ‘tasfiye’ kuruluşu olduğu vurgulandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *