‘MHP Erdoğan’ın politikalarını şekillendirebilir’

‘MHP Erdoğan’ın politikalarını şekillendirebilir’

İngiliz The Times gazetesinin dünya haberleri sayfasının dünkü manşetinde Türkiye vardı. Haberin başlığında “Putin Erdoğan’ı Batı’ya karşı bir müttefik olarak kucaklıyor” ifadeleri vardı.

Erdoğan’ın gerçek ideolojisi pragmatizm’

The Times gazetesi Türkiye muhabiri Hannah Lucinda Smith, Putin’in Erdoğan’a desteğini konu aldığı yazısında, Erdoğan’ın seçimler sonrası yaptığı balkon konuşması için “Uzlaşma bekleyen Türkler hayal kırıklığına uğramış olabilir” dedi. Erdoğan’ın genel olarak yaklaşımını pragmatist olarak tanımlayan Smith’in analizinde, BBC’nin aktardığına göre şu ifadeler yer aldı:

“Pek çok Türk, Erdoğan’ın ülkeyi Suudi Arabistan veya İran gibi bir din devletine dönüştürmesinden endişe ediyor. Oysa Erdoğan’ın siyasi kariyerini yakından inceleyenler onun gerçek ideolojisinin pragmatizm olduğunu görecektir.

“Erdoğan iktidarının ilk günlerinde seküler derin devleti geriletmek için daha liberal bir söylemle müttefikler edindi. Gücünü artırdıkça daha İslamcı bir ton takındı. Son üç yılda milliyetçilerin oylarına ihtiyaç duyduğu için tonunu ona göre değiştirdi. Bu yüzden şimdi MHP Erdoğan’ın politikalarını şekillendirebilir. Bu da pratikte Kürtlerle yeni bir barış süreci ihtimalinin daha da azalması demek.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *