Mültecilere ABD’den ‘Sıfır Hoşgörü’

Mültecilere ABD’den ‘Sıfır Hoşgörü’

ABD Başkanı Donald Trump, giderek sertleşen kendi mülteci politikası nedeniyle ülkesinde aldığı eleştirilere, Almanya’ya mülteci politikası üzerinden yüklenerek yanıt verdi.

Başkan Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kurduğu koalisyonun mülteci politikası nedeniyle “sallantıda” olduğunu belirterek ve bu örnekle “sıfır hoşgörü” politikasını savundu.

BBC’nin haberine göre, ABD Başkanı, milyonlarca mültecinin geçişine izin verilmesinin Avrupa’nın kültürünü değiştiren bir hata olduğunu söyleyerek, “Almanya’da suç oranı yükseldi” iddiasında bulundu.

Trump, Twitter üzerinden paylaştığı mesajlarda “Göç nedeniyle Avrupa’da yaşananın bize olmasını istemeyiz” ifadesini de kullandı.

Trump yönetiminin uygulamaya koyduğu “sıfır hoşgörü” politikası ile Meksika üzerinden ABD’ye girmeye çalışırken yakalanan aileler birbirinden ayrılıyor.

Bu politika kapsamında sınırı yasa dışı bir şekilde geçen yetişkinler, gözaltına alınıyor ve haklarında ülkeye yasa dışı girmekten dava açılabiliyor.

Bu süreçte ise çocuklar ailelerinden ayrı bir şekilde tutuluyor.

Almanya’da durum

Almanya’da, yaklaşık 6 ayda kurulabilen koalisyon hükümeti ise Başbakanı Angela Merkel’in arkasında durduğu mülteci politikası nedeniyle tehdit altında olduğu savunulurken, “Suç oranı yükseldi” iddiası ise Almanya medyası tarafından çürütüldü ve ülkede 1992 yılından bu yana suç oranını en düşük seviyede gösteren veriler paylaşıldı.

Trump’ın karısından ‘hoşgörü’ mesajı

ABD’nin ‘First Lady’si Melania Trump da Meksika’dan ülkeye yasa dışı bir şekilde giren ebeveynler ile çocukların birbirinden ayrılmasıyla sonuçlanan “sıfır hoşgörü” politikası ile ilgili açıklama yapmış ve “kalbiyle de yönetilen bir ülke olmamız gerekiyor” mesajını vermişti.

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *