Hamas: Kuveyt’in Güvenlik Konseyi’ndeki Rolü Takdire Şayan ​

Hamas: Kuveyt’in Güvenlik Konseyi’ndeki Rolü Takdire Şayan ​

Hamas liderlerinden İzzet Er-Reşak, Kuveyt’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden Filistin direnişini kınayan bir karar çıkmasını engellemesinin takdire şayan olduğunu söyledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi ve hareketin Arap ve İslam Ülkeleriyle İlişkiler Ofisi Başkanı İzzet Er-Reşak, bu sabah (31 Mayıs Perşembe) erken saatlerde yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada, Amerikan yönetimi tarafından BM Güvenlik Konseyi üyelerine dağıtılan ve Gazze Şeridi’ndeki Filistin direnişinin kınanmasını isteyen karar tasarısının Kuveyt tarafından engellenmesini takdir ettiklerini bildirdi.

Bu onurlu tavrın Kuveyt’in halk ve hükümet olarak Filistin halkına ve davasına destek konusunda gösterdiği asaleti yansıttığını belirten Er-Reşak, Kuveyt diplomasisinin başarılarına bir yenisini eklediğini ifade etti.

Er-Reşak, Amerikan yönetiminin Filistin davasına yaklaşım konusunda benimsediği çifte standardın bir kez daha deşifre edildiğini kaydetti.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyesi, Arap ve İslam ülkelerinden uluslararası mahfillerde Filistin halkını ve davasını savunma görevini yerine getirmelerini istedi.

Kuveyt, dün akşam BM Güvenlik Konseyi’nden Gazze Şeridi’nden İsrail’e füze atılmasını kınayan bir karar çıkmasına engel oldu.

Kuveyt’in Filistin topraklarındaki sivillerin korunması için bir karar tasarısı hazırladığı ve tasarının bu hafta içinde oylanmasının beklendiği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *