Fransa ve Amerika’nın samimiyet gösterisi

Fransa ve Amerika’nın samimiyet gösterisi

ABD Başkanı Trump, resmi davetlisi olan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u Beyaz Saray’da ağırladı. Hayli samimi görüntü veren iki başkan, dünya basınında konuştukları konulardan çok bu yönleriyle yer buldular.

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, Donald Trump’ın ABD Başkanı olmasından sonra ilk kez Amerika’ya resmi ziyaret gerçekleştirdi. Üç günlüğüne Washington’a giden Macron çifti, Trump ailesiyle oldukça samimi ve arkadaşça görüntüler verdi.

Milliyet’in haberine göre, önceki gün Fransız mimar Pierre Charles L’Enfant tarafından tasarlanmış bir şehir olan Washington’da tur atan ve Lincoln Anıtı’na giden Macron çifti, Donald ve Melania Trump çifti tarafından Beyaz Saray’ın kapısında karşılandı.

500 kadar ABD askerinin hazır bulunduğu karşılamada 21 pare top atıldı. Trump’ın Macron’u yanaklarından öpmesi, Macron’un da Melania Trump’a sarılması dikkat çekti. Trump, Macron’la fotoğraf çekiminin ardından kendisine içeriyi gezdirirken, 1880’de İngiltere Kraliçesi Victoria tarafından hediye edildiğinden bu yana ABD başkanlarının kullanımında olan Oval Ofis’teki ahşap yazı masasını (Resolute Desk), arkasında duran madalya ve nişan koleksiyonlarını gösterdi. Yazı masasının üzerinde duran iki telefon ise, Macron çiftinin hayli ilgisini çekti. Başkan Trump, telefonlardan hangisinin “güvenli hat” olduğunu göstermekle yetindi.

Beyaz Saray’ın güney bahçesinde ağaç dikme törenine geçildi. İki başkan, ellerine kazma-kürek alarak, Macron’un 1. Dünya Savaşı’nda Amerikan, İngiliz, Fransız askerlerinin Almanlara karşı savaştığı Belleau Wood Muharebesi’nin gerçekleştiği bölgeden getirdiği “sapsız meşe” fidanını Beyaz Saray bahçesine dikti. Eşleri de, onları seyrederek yanlarında eşlik etti.

Daha sonra Trump çifti, misafirlerini helikopterle ilk ABD Başkanı George Washington’ın Vernon Dağı’ndaki konutuna götürdü. Çiftler burada akşam yemeği yiyerek samimi şekilde sohbet etti. Akşam yemeği sonrası ise “Washington Ulusal Operası”nın konseri dinlendi. Yemeğe, siyasi elitlerin yanı sıra işadamları da katıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *