CHP’nin iki bireysel adayı ‘ciddiye alınmayacak’

CHP’nin iki bireysel adayı ‘ciddiye alınmayacak’

Öztürk Yılmaz ile Didem Engin’in Cumhurbaşkanlığına aday olmasına tepki gösteren CHP Sözcüsü, “Bunları ciddiye almayın” dedi.

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu henüz adaylık konusunda kararını veremediği gibi CHP’den beklenen resmi aday açıklaması da yapılmadı.

Yeni Şafak’ın haberine göre Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda PM’deki toplantıyı beklerken Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ile İstanbul milletvekili Didem Engin’in cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklaması CHP’yi karıştırdı. CHP’de şimdiden iki ismin aday olması, Muharrem İnce’nin de aday olacağının konuşulması parti içerisinde rahatsızlığa neden oldu.

Canlı yayın konuğu olan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, adaylık açıklamalarıyla ilgili şunları söyledi: “Bugünkü adaylık açıklamaları ciddiye alınacak bir konu değildir. Ciddiye alınıp üzerine konuşulacak bir konu da değildir. Partinin genel başkanı bu konuda 40 kere düşünüp 1 kere konuşurken, bizim 100 kere düşünüp 1 kere konuşmaktan bile imtina etmemiz gerekir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *