Filistinli gruplardan Hamdallah hükümetine “Gazze ile işbirliği yap” çağrısı ​

Filistinli gruplardan Hamdallah hükümetine “Gazze ile işbirliği yap” çağrısı ​

Hamas ile biraraya gelen Gazze’deki Ulusal ve İslamî çevreler, Filistin Başbakanı Rami El-Hamdallah’tan Gazze’ye gelip konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili soruşturmanın ayrıntılarını görmesini talep ettiler.

Hamas’ın Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye ile hareketin Gazze komutanı Yahya Es-Sinvar, El-Hamdallah konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma konusunda bilgilendirmek için Filistinli gruplarla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıdan sonra yapılan basın açıklamasında Filistinli gruplar adına söz alan İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş “ Hamas hareketi güvenlik durumuyla ilgili bilgi verdi. İçişlerinin yaptığı bütün güvenlik önlemlerini ve tedbirleri destekliyoruz. Filistin halkı, daha fazla çatışma, çekişme ve siyasi mücadeleyi kaldıramayacak durumdadır” diyerek, Yahudi yerleşkeleri inşaatına, Yüzyılın Antlaşması’na ve Gazze’deki duruma darbe indirmek isteyenlere karşı gerçek bir birliktelik gösterilmesini istedi.

Hamas hareketi dün (22 Mart Perşembe) Gazze’de bir araya geldiği Filistinli grupları, Filistin Başbakanı Rami El-Hamdallah’ın konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili on gündür sürdürülen soruşturma hakkında bilgilendirdi.

Toplantıya İslamî Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ile Filistin Demokratik Cephe hareketlerinden temsilciler katıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *