İktibas Dergisi Şubat sayısı çıktı

İktibas Dergisi Şubat sayısı çıktı

İktibas 38. yılında 470. sayısıyla yeniden okurlarının karşısında

Bu yılın ikinci sayısında yine dopdolu bir içerikle okurlarına ulaşan İktibas’ta bu ayın kapak konusu, Afrin operasyonu bağlamında Suriye’de Yaşanan Son Gelişmeler oldu. Bölgede bugün yaşananları anlayabilmenin, BOP ile başlayan sürecin doğru anlaşılması ile mümkün olabileceği vurgulanan yorumda, meselenin hem bölge ile, hem Türkiye ile ilgili, hem de ‘milliyetçilik’ rüzgarlarından etkilenen İslamcı camia ile ilgili yönü bir bütün olarak değerlendiriliyor.

İktibas imzalı Yorum’un ardından gelen Kavram bölümü de yine aynı şekilde İktibas imzalı. Kur’an’da sıkça tekrarlanan ‘fi sebilillah’ (Allah yolunda) kelimesinin detaylı bir incelemesinin yapıldığı bölümde, bu yolun özellikleri ve gerektirdikleri üzerinde detaylı bir şekilde duruluyor.

Dergide ayrıca Mehmed Durmuş, Hüseyin Alan, Mukaddes Özkan, Kürşad Atalar, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Ali Göçmez ve İlyas Yorulmaz gibi derginin tanınan isimlerinin de birer yazısı bulunuyor.

Biten bir ayın gündemini yansıtan ve aynı zamanda geniş bir bakış açısı kazandırmaya matuf iktibaslar da her zaman ki gibi derginin ana bölümlerinden birini oluşturuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *