Abdullah Ağar: PKK bu tahkimatı, Alman mühendislerden öğrenmiş

Abdullah Ağar: PKK bu tahkimatı, Alman mühendislerden öğrenmiş

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, terör örgütlerinin Afrin’de kullandığı beton sığınaklarla ilgili TRT Haber’e açıklamalarda bulundu.

Abdullah Ağar, terör örgütlerinin Afrin’de kullandığı beton blokları TRT Haber’e değerlendirdi. Ağar, teröristlerin bu sığınakları destek almadan inşa edemeyeceklerine dikkati çekti.

“Bunların temel karakteri yapılacak hava akınlarına ve topçu atışlarına karşı mukavim olmak üzere dizayn edilmiş. Toprakla örtmüş büyük bir çoğunluğunun üstünü yani hem gizliyor hem mukavemetini arttırıyor. Arkasında başka bir destek olduğu kesin bir askeri akıl almış şimdi bu askeri aklı kimin verdiği belli bir diğer tarafıyla buradaki tahkimatın yapılmasındaki mühendis aklı Almanlara ait.

“Beton Halep’teki Fransız şirket tarafından verildi”

“On binlerce ton beton, Halep’teki çimento fabrikasından, beton fabrikasından geldi.” diyen Ağar onların da Fransızların kontrolünde olduğunu ve İŞİD’in kontrolündeyken bile çalışmaya devam ettiğini anlattı.

Bu tür beton sığınakların bölgede ilk kez görülmediğinin de altını çizen Abdullah Ağar şunları söyledi:

“Aslında bozgunun duvarları bunlar. ABD’nin bu topraklarda yaşatmış olduğu bozgunun en temel örneğidir. Bu duvarlar. Irak’taki işgali başlattıktan sonra kendi askerini korumak için bu tür alanlar oluşturdu.”

Özgür Suriye Ordusu’na yönelik eleştiriler

Abdullah Ağar, eleştirileri, ÖSO mensuplarını Türkiye’den uzaklaştırmak için icra edilen bir karşı harekat olarak nitelendirdi.

“Bunlar eğitimli, askeri terbiye almış insanlar değiller. İç savaştan etkilenmiş bu toprakların asıl sahipleri ve travmaları var. Yani kimi çocuğunu kaybetmiş kimi eşini kaybetmiş.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *