İslamcı Ercüment Özkan’dan ağır suçlama: “Necmettin Erbakan en büyük fosildir”

İslamcı Ercüment Özkan’dan ağır suçlama: “Necmettin Erbakan en büyük fosildir”

Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın, “üst yönetim” adı altında bir “fosil heyeti” oluşturduğunu öne süren İslamcı Yazar İktibas Dergisi sahibi Ercüment Özkan, “Genel Başkan Erbakan da en büyük fosildir” dedi.

ANKARA- Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın, kendisini ziyarete gelen İngiltere Büyükelçisi’ne söylediği, “Refah iktidarı, batının lehinedir” şeklindeki sözlerini değerlendiren İktibas Dergisi sahibi İslamcı Yazar Ercüment Özkan, Batı dünyasının İslam’a düşman olduğunun bilindiğini belirterek, “İktidarı, Batı’nın lehine olacağını söyleyen birisi, zımnen İslam düşmanlarının yanında yer aldığını kabul etmiş demektir. Bu nedenle, Refah iktidarı İslam’ın aleyhine olacak demektir” dedi. Son ABD seyahatinin yanı sıra İngiliz Büyükelçisi’ne söylediklerinin de gösterdiği gibi, Erbakan’ın Batı aleyhtarlığını “Dudağından geçirmeyerek gargara yaptığını” öne süren Özkan daha sonra şunları söyledi:

RP tabanı saf

“Bu tavırlar, bazılarının zannettiği gibi, Erbakan açısından çelişki değildir. Ben Erbakan’ı 1956 yılından bu yana tanırım. Şimdi ben size düşmansam dostunuza da düşmanım demektir. Ama bakıyoruz Erbakan ve Refah Partisi, ABD’nin kucağındaki Suudilerle pek sıkı fıkı. Ne yazık ki Refah tabanındaki samimi insanlar bu kandırmacaları görmeyecek kadar saflar.”

Refah Partisi’nin üst düzey yönetim kadrosunu da eleştiren İktibas Dergisi sahibi Ercüment Özkan, partide üst katlara çıktıkça girift bir çıkar ağı oluştuğunu öne sürdü. Erbakan’ın, bu çıkar ağını rahatlıkla yürütebilmek için yıllardır yanında bir ekip bulundurduğunu ve bunlara yeni isimlerin katılmasına karşı çıktığını da ileri süren Özkan, “Erbakan’ın etrafında bir fosil heyeti vardır. Genel Başkan olarak Erbakan da, bu fosil grubu içerisindeki en büyük fosildir. Bu ekiple, çarkını döndürmek derdindedir Erbakan” şeklinde konuştu.

Ercüment Özkan, Refah Partisi’nin İslami hareketin önündeki en büyük örgütlü engel olduğu görüşünü savundu.

Günaydın (12.11.1994)

İktibas, kasım-aralık 1994, sayı 191-192

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Sadık bıyık
    16 Kasım 2020, 18:37

    Ercüment beye Allah rahmet etsin Müthis tespitler yapmış zamanında. Ne kadar da haklıymış. Hala daha mücahit erkabakan diye savunan kitleleri görünce insan merak ediyor, neyin cihetini vermişti acaba

    REPLY