ABD’de Pakistan doğumlu müslüman kadın Başsavcı

ABD’de Pakistan doğumlu müslüman kadın Başsavcı

ABD’de Michigan Doğu Bölgesi Başsavcısı olarak vekaleten 2 Şubat’ta göreve başlayacak Pakistan doğumlu Saime Muhsin, ülkede bu konuma sahip ilk Müslüman kadın olacak.

Detroit Free Press gazetesine göre Muhsin (52), şu anki Bölge Savcısı Matthew Schneider’ın istifa ederek 1 Şubat’ta ayrılmasının ardından görevi vekaleten devralacak. Schneider geçtiğimiz Perşembe günü istifasını duyurmasının ardından yerine Muhsin’in geçeceğini bildirerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu ofisi, tanıdığım en iyi federal savcılardan biri olan Saime Muhsin’in ellerine bıraktığım için son derece mutluyum. Saime dinamik bir duruşma avukatı ve yetenekli bir yöneticidir. Ayrıca ABD tarihindeki ilk kadın, göçmen ve Müslüman ABD Savcısı olarak hizmeti gerçekten önemlidir” dedi.

‘ABD Savcısı olmak büyük bir onur’

Şarku’l Avsat’ın aktardığına göre, Muhsin ise konuya ilişkin açıklamasında, “Michigan’ın Doğu Bölgesi vatandaşlarına ABD Savcısı olarak hizmet etmek büyük bir onur. Yasayı sadakatle uygulamak ve herkes için adalet aramak yönündeki temel misyonumuzu yerine getirmeye derinden bağlıyım” dedi.

Pakistan’da doğan Muhsin, 2002’den federal bir savcı olarak çalışıyor. Adalet Bakanlığı sitesinde yer alan bilgilere göre Muhsin, ABD Başsavcılığı Şiddet ve Organize Suçlar Birimi, Uyuşturucu Görev Gücü ve Genel Suçlar Birimi’nde görev yaptı. New Jersey’deki Rutgers Üniversitesi’nde hukuk okuyan Muhsin, New York’ta Bölge Savcı Yardımcısı oldu. Ardından New Jersey eyaleti Ceza Adaleti Bölümü’nde Başsavcı Yardımcısı olarak görev yaptı. Muhsin, 2018’de Michigan Doğu Bölgesi Başsavcı Yardımcısı olarak hizmete başladı.

Asya kökenli vurgusu

Detroit Free Press, Asya kökenli bir Müslüman göçmen olarak Muhsin’in bu önemli konuma çeşitlilik getireceğini vurguladı. Müslüman sivil haklar grubu olan Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi’nden (CAIR) Avukat Gaider Abbas, “Bir Müslüman ABD’li Başsavcı olduğunu hiç sanmıyorum” dedi. Gazeteye göre Başsavcı Vekilliği kalıcı bir pozisyon değil. Yargıçlar daha sonra geçici bir Başsavcı seçebilir.

Başkan Joe Biden, daha sonra ABD Senatosu tarafından onaylanması gereken bir pozisyonu doldurması için birini aday gösterebilir.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *