Soylu’ya hakaretten bırakıldı, Erdoğan’a hakaretten tutuklandı

Soylu’ya hakaretten bırakıldı, Erdoğan’a hakaretten tutuklandı

Süleyman Soylu’nun mesajına hakaretle yanıt verdiği için gözaltına alınıp serbest bırakılan kişi için Soylu, “Tweetimle yeniden alınırsa da provakasyon sayacağım” demişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı‘nca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesiyle fotoğrafının altında küfür eden kişi, hakaret içerikli yorum yazdığı gerekçesiyle gözaltına alınmış, “kamu görevlisine hakaret” suçundan sevk edildiği hakimlikçe adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı.

Devam eden soruşturma kapsamında yapılan incelemeler sonucunda, şüphelinin sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da hakaret ettiği belirlendi.

Bunun üzerine yeniden gözaltına alınan E.E, savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

E.E, Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğince, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklandı.

İçişleri Bakanı Soylu'ya hakaret soruşturması şüphelisi, 'Cumhurbaşkanı'na  hakaret'ten tutuklandı

‘Küfreden alçak, adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım?’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, küfreden zanlının gözaltına alınıp serbest bırakılmasının ardından şunları söylemişti: “45 gündür anam hastanede. Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım? Bakan olsam ne yazar. Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder. Tweetimle yeniden alınırsa da provakasyon sayacağım” ifadelerine yer vermişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *