CHP’liler cami yaptırmak istedi, Ak Partililer okul istedi

CHP’liler cami yaptırmak istedi, Ak Partililer okul istedi

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclis toplantısının ocak ayı ikinci oturumda, belediye bütçesini kullanarak Borazanlar Mahallesi’nde cami yaptırmak istediklerini açıkladı.

Tanju Özcan yaptığı konuşmada, “Hüseyin Kalaycıoğlu [bir yurttaş] bize geldi. Biz de ‘Bolu Belediyesi olarak cami yapmak istiyoruz’ dedik. İlk kez belediyenin bütçesinden yapacağız. Tabii ki de bağış kampanyası yapacağız ama ilk defa kendi bütçemiz ile yapacağız” dedi.

Kentin yerel basın organlarından medya14.net sitesinde yer alan habere göre, Hüseyin Kalaycıoğlu’nun 480 metrekarelik alanını belediyeye verdiğini söyleyen Özcan, sözlerine şöyle devam etti: “Hüseyin Özsoy’un da yaklaşık 300 metre kare bir alanı vardı. O da bize verdi. Allah ikisinden de razı olsun. Bir başka 300 metre kare yeri olan vardı. O bize vermedi. Bizim burada toplamamız gereken 1240 metre kare alan var. 780 metre karesi tamamlandı. Sözünü verenler ile birlikte 1200 metre kareye çıkaracağız ve o bölgede hızlı bir şekilde Bolu Belediyesi olarak cami yapmak istiyoruz. Farklı bir mimarisi olan ve değişik bir cami olacak. İhtiyaç da var çünkü nüfus yoğunluğu olan bir bölge.”

Ak Partililer cami yerine okul istedi

Başkan Özcan’ın “Cami yaptırmak istiyoruz” sözlerine AK Parti grubundan itiraz geldi. O bölgenin ilköğretim alanı olduğunu söyleyen AK Parti belediye meclis üyeleri, cami yapılmak istenen arsanın karşısında alkollü bir mekân bulunduğunu belirtti.

AK Parti belediye meclis üyelerinin tepkileri üzerine Başkan Özcan, “Yaptıracağımız cami ile lokanta arasında mesafe var. Yargı yoluna gitmek istiyorsanız açın. Ben belediye meclis üyesiyken açtım. Ben adliyeden çıkmıyordum ama yüzde 90 da sonuç alıyordum. Biz bu camiyi yapacağız. Kararlıyım. Şartları zorlayarak yapacağız. Arkadaşlar mahkemeye müracaat ederse mahkeme de şartlar uygun değil derse uygulama duracaktır. Mahkeme kararına karşı biz de saygılı oluruz” şeklinde konuştu.

‘Türkiye’de belediye olarak ilk kez kendi bütçemizden cami yapmak istiyoruz’

İlk defa CHP’li bir belediyenin cami yaptırmak istediğini öne süren ve AK Parti ’lileri buna karşı çıktıkları için eleştiren Özcan, şu ifadeleri kullandı: “Karşısında lokanta varmış, meyhane varmış. Karşısındakini kapatırız. Biz Allah’a inanan insanlarız. İbadetin farz olduğunu düşünen insanlarız. Türkiye’de belediye olarak ilk kez kendi bütçemizden cami yapmak istiyoruz. Biz o 780 metre kare alanı, 1240 metre kareye tamamlarız. Burasının okul olma ihtimali binde bir. Neden binde bir? 117 tane hissedar var. Dolayısıyla bazılarından söz aldım. Bazılarından da söz alırım diye düşünüyorum. Kırmazlar beni diye düşünüyorum. Hızlı bir şekilde camiyi yaptırmaya başlayacağız. Milli Eğitim dava açıp, iptal ettirip camiyi yıkmaya çalışmaz. Yeterince okul alanımız var. Okulun yapılmasında da katkıda bulunuruz. Bu bölgede camiye ihtiyaç var. İhtiyacı olmayan yere ben cami yapılmasına sıcak bakmam zaten. İhtiyacı olmayan yere okul yapılmasına da sıcak bakmam. 117 hisseyi Milli Eğitim nasıl toplayacak? Okulun yapılması konusunda da her türlü desteği veririz.”

Tanju Özcan’ın Suriyelilere yönelik sözleri hatırlandı

Tanju Özcan, geçmişte Suriyeli sığınmacılara yönelik ayrımcı tutumu nedeniyle gündeme gelmişti. Geçen yıl mart ayında yapılan seçimlerin hemen ardından, Suriyeli sığınmacılara her türlü yardımı kestiğini ve iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğini ifade eden Özcan’a pek çok kesim tepki göstermişti.

Özcan ayrıca, Suriyelilerin devletten maaş aldıklarına dönük gerçek dışı söylemlerde de bulunmuş, belediyeden yapılan yardımları kesmişti. İçişleri Bakanlığı da Suriyelilere yapılan yardımların kesilmesi ile ilgili Özcan hakkında soruşturma başlatmıştı.

(Her Taraf)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *