Pfizer-BioNTech Avrupa’ya aşı sevkini azaltacak

Pfizer-BioNTech Avrupa’ya aşı sevkini azaltacak

ABD ve Alman firmalar ortak açıklama ile, bir takım nedenlerle Avrupa’ya aşı sevkinin şubat ayı başına kadar geçici olarak azaltılacağını bildirdiler.

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech, geliştirdikleri Kovid-19 aşısı üretimini arttırmak için imalat operasyonlarını yeniden ölçeklendireceklerini ileri sürdü, bu durumun Avrupa’ya yapılan tedariki geçici olarak azaltacağını bildirdi.

Pfizer ve BioNTech tarafından yapılan ortak açıklamada, 2021 yılı için 2 milyar dozluk yeni üretim hedefine ulaşmak için yoğun şekilde çalışıldığı anlatıldı.

Şubat ayı başına kadar azaltılacak

Açıklamada, ulaşılabilir doz miktarı ve üretimini artırmak için imalat operasyonlarının yeniden ölçeklendirileceği belirtilerek, ek düzenlemenin otorite onaylarını talep edecek ilerleme ve işletmeye yönelik modifikasyonların yapılması gerektiği ifade edildi.

Bu durumun geçici olarak ocak ayının sonundan şubat ayının başına kadar olan süreçte aşı sevkiyatlarını etkileyeceği belirtilerek, Avrupa’ya yapılan tedarikin geçici olarak azaltılacağı kaydedildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *