Avukat Necip Kibar vefat etti

Avukat Necip Kibar vefat etti

Kovid-19 nedeniyle vefat eden Avukat Necip Kibar için Fatih Camisi’nde cenaze namazı kılındı.

Kovid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Avukat Necip Kibar için Fatih Camiinde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da katıldı.

Cenaze namazının ardından konuşma yapan Rıdvan Kaya, Necip Kibar’ın örnek kişiliğine vurgu yaparak, onun 28 Şubat sürecinde mağdur olan insanların avukatlığını yaptığını ve ihtiyacı olan hiç kimsenin yardım talebini geri çevirmediğini anlattı.

Kibar’ın cenazesi, konuşmaların ardından memleketi Giresun’un Görele ilçesinde toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı.

1961 yılında Giresun’da doğan Necip Kibar, Fatih’te Pertevniyal Lisesi’ni bitirmesinin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

İnsan hakları ihlallerinin yaşandığı alanlarda mağdurların avukatlığını yapmakla bilinen Kibar, aktif bir hukukçu olarak kamuoyunun yakından takip ettiği birçok davaya avukat olarak katıldı.

28 Şubat dönemi

Kibar, 28 Şubat döneminde başta başörtülü öğrenci ve öğretmenler olmak üzere kamudan ihraç edilen memurların da avukatlığını yaptı.

Mavi Marmara ve Yasin Börü gibi kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda da avukatlık yapan Kibar, 15 Temmuz şehit yakınlarının da avukatlığını üstlendi.

Aynı zamanda Uluslararası Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Kibar, birlik faaliyetleri kapsamında Moro, Filistin, Yemen, Kudüs ve Mısır’daki mağdurlar için hukuki destekte bulundu. Necip Kibar, evli ve üç çocuk babasıydı.

Avukat Necip Kibar son yolculuğuna uğurlandı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından taziye mesajı yayınladı. Şentop, “Karanlık darbe günlerinde mazlumlar için beyaz bir şemsiye, hukuki bir sığınak ve hak müdafii olan Avukat Necip Kibar’ın vefatını teessürle öğrendim. Ailesine, sevenlerine ve hukuk camiamıza sabır diliyorum. Allah’ın rahmet ve mağfireti üzerine olsun.” ifadesini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *