İngiltere’de korona yasaklarına karşı gösteride 150 gözaltı

İngiltere’de korona yasaklarına karşı gösteride 150 gözaltı

İngiltere’nin başkenti Londra’da Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemleri protesto etmek için gün içinde düzenlenen ve polisin müdahale ettiği gösteride en az 150 kişi gözaltına alındı.

Metropolitan Polisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri ve aşı karşıtı “StandUpX” grubunun öğle saatlerinde Londra’nın çeşitli bölgelerinde başlattığı ve yerel saatle 20.00’ye (TSİ 23.00) kadar süren gösteriye ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Police clash with anti-lockdown protesters in London | Metro News

Açıklamada, grubun toplanmasını önlemek ve insanları eve gitmeye teşvik etmek için bir dizi erken müdahalede bulunulduğu kaydedilirken Kovid-19 önlemlerini ihlal etmek, polise saldırmak ve uyuşturucu bulundurmak suçları kapsamında en az 150 göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

Black Lives Matter: Protesters march on London as scuffles break out in  Glasgow

Açıklamada görüşlerine yer verilen Baş komiser Stuart Bell, “Bu, Metropolitan, Londra şehir ve İngiliz ulaşım polisleri için zorlu bir gündü. Gözaltılar, eylemcilerin kasıtlı olarak kanunları çiğnemelerinin, memurlarımızı saldırmalarının ve trafiği kesintiye uğratmalarının bir sonucudur.” ifadesini kullandı.

London lockdown protest: Britons furious as chaos erupts - 'Absolutely  disgusting!' | UK | News | Express.co.uk

Kovid-19 önlemleri ve aşı karşıtı “StandUpX” üyeleri, öğle saatlerinde Londra’nın farklı bölgelerinde bir araya gelmişti. Polis, ulusal karantina nedeniyle gösteri yasağı olmasına rağmen bir araya gelen gruba müdahalede bulunmuştu. Grubun son aylarda düzenlediği değişik gösterilerde yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı.

155 arrested at London anti-lockdown demo as protesters clash with police  despite being urged to stay home

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *