Recep Tayyip Erdoğan adı verilen caminin açılışı yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan adı verilen caminin açılışı yapıldı

Caminin açılışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bu cami hiçbir zaman cemaatsiz kalmasın. Bu cami çocuk seslerinden hiçbir zaman mahrum kalmasın. Bu caminin safları arasında gençlerimiz eksik olmasın. Böylece camimizin imarını tamamlayacağız. Tıpkı Mescid-i Nebevi gibi” dedi.

Hayırseverlerin katkısıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Ağrı’nın Patnos ilçesinde Selçuklu mimarisiyle yapılan caminin açılışı Diyanet İşleri Başkanı’nın katılımı ile gerçekleştirdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönderdiği mesajın okunduğu programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur’an-ı Kerim’de, “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder” buyurulduğunu ifade ederek, “Allah’a ve ahirete inananlar, namazını kılanlar, zekatını verenler, Allah’tan başkasından korkmayanlar bir araya geldi ve Beytullah’ın şubesi olan Patnos Recep Tayyip Erdoğan Camii’ni inşa etti, imar etti” dedi.

Başkan Erbaş bir camiyi bina olarak inşa etmenin imar etmek için yeterli olmadığını belirterek, “Şimdi içini imar etme zamanı başladı. Önce cemaati ile imar edeceğiz. Bu cami hiçbir zaman cemaatsiz kalmasın. Bu cami çocuk seslerinden hiçbir zaman mahrum kalmasın. Bu caminin safları arasında gençlerimiz eksik olmasın. Böylece camimizin imarını tamamlayacağız. Tıpkı Mescid-i Nebevi gibi” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *