Geçtiğimiz hafta gözaltına alınan Hizbut Tahrir mensuplarından 11’i tutuklandı

Geçtiğimiz hafta gözaltına alınan Hizbut Tahrir mensuplarından 11’i tutuklandı

22 Eylül’de gözaltına alınan 14 Hizbut Tahrir mensubundan 11’i dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Köklü Değişim’den yapılan açıklamada Anayasa Mahkemesi’nin defalarca hak ihlali kararı verdiği hatırlatıldı.

Hizbut Tahrir mensuplarının tutuklanması üzerine Köklü Değişim dergisinden yapılan açıklamada, “Türkiye’nin birçok şehrinde olduğu gibi Antalya’da da fikrî ve siyasi olarak İslâmi davet çalışması yürüten, cebir ve şiddete bulaşmadığı emniyet ve istihbarat raporlarıyla ispatlanan ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararlarına rağmen Hizb-ut Tahrir’e yönelik tutuklamalar sürüyor.” denildi.

Açıklamada, “Geçtiğimiz hafta Antalya’da gözaltına alınan 14 kişiden 11’i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.” bilgisine yer verildi.

“Emniyet ve istihbarat raporlarında herhangi bir şiddet olayına bulaşmadığı yalnız fikri çalışmalar yürüttüğü belirtilmişken ve Anayasa Mahkemesi’nin defalarca hak ihlali kararına rağmen resmi Hizb-ut Tahrir’e yönelik hukuksuzluk alt mahkeme ve kolluk kuvvetleri tarafından sürdürülüyor.” denilen açıklamada, Avukat Mustafa Kocamanbaş’ın dava hakkında şu sözleri aktarıldı:

“Dosyayı açan savcı Hizb-ut Tahrir hakkında suç örgütü tanımlaması kullanıyordu, ayrıca İslam’a göre suç olan zina gibi bazı hükümlerin Hizb-ut Tahrir tarafından da suç olarak kabul edilmesi savcıyı rahatsız etti, ifadeler bir kişi için ortalama 15 saat sürdü, savcı ise kimseyi detaylı dinlemeden mahkemeye sevk etti, mahkemedeki bayan hakim tüm sunulan emsal karar ve savunmalara rağmen 11 kişiyi tutukladı, mahkeme hakimi de Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı vermesine ve terör örgütü olmadığı kararına rağmen sürekli Hizb-ut Tahrir hakkında suç örgütü tanımlamasını kullandı.” Avukat Kocamanbaş, karara itiraz edeceklerini de belirtti.

Köklü Değişim’in aktardığına göre, tutuklanan ve serbest bırakılan mensupların isimleri şöyle:

Mahkeme tarafından tutuklananlar:
Abdussamet Dönmez, Alaattin Dönmez, Cenap Karadaş, Devran Malgir, Erhan Memi, Güray Dursun, İbrahim Güler, Limar Osmanov, Osman Osmanov, Şiyar Yaman, Tayfun Kocabaş.

Adli Kontrol ile serbest kalanlar:
Hanefi Deniz, Resul Karadaş

Savcılıktan serbest bırakılan:
Sümer Türker

Açıklamada ayrıca, “Müslüman kardeşlerimize reva görülen bu zulmün bir an evvel son bulmasını ve şu sıkıntılı süreçte insanlara hayrı götürmekten başka dertleri olmayan bu dava erlerinin bir an evvel serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.” denildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *