Yunan Sunucu: Türkiye ile tek başımıza mücadele etmeye çalışıyoruz

Yunan Sunucu: Türkiye ile tek başımıza mücadele etmeye çalışıyoruz

Yunan Sunucu İoannis Theodoratos’un, Türk savunma sanayii ürünlerini analiz ettiği bir video yayınlandı.

Türkiye’nin envanterinde bulunan, yerli ve milli imkanlarla üretmiş olduğu silah sistemleri, Yunanistan’da gündem oldu. Eski bir denizaltı subayı olan Yunan Sunucu İoannis Theodoratos’un, Türk savunma sanayii ürünleri ile ilgili yapmış olduğu bir analiz daha yayınlandı. Yunan Sunucunun, Türkiye’nin envanterinde bulunan sistemleri yorumladığı analiz videosunun internette paylaşıldığı ifade edildi. Bahse konu videoda yapılan yorumlamalar, 2018 tarihli ve Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan bir infografik üzerinden yapıldı.

BORA/KAAN Balistik Füze Sistemi

Yunan Sunucu, bahse konu videoda ROKETSAN tarafından geliştirilen BORA/KAAN balistik füze sistemine değindi. Yaklaşık 300 km ‘lik bir menzile sahip olan BORA/KAAN balistik füze sisteminin, Füze Teknoloji Kontrol Rejimi (MTCR) kapsamında bazı sınırlandırmalara sahip olduğu ifade edildi. Videoda gerçekte 500 km gibi bir menzili haiz olduğu söylenen füze sistemi için “Yunan anakarası için bir tehdit.” dendi. Yunan Sunucu, “Türkler ancak Batı ile ilişkilerini tamamen koparırlarsa bize bu füzenin gerçek menzilinin ne olduğunu gösterecekler.” ifadelerinde bulundu.

Türkiye’nin, bahse konu füzeleri Çin’den alınan teknolojiyle geliştirdiğini söyleyen Theodoratos, BORA’dan korkması gerekenin Yunanistan değil de İsrail olduğunu ifade etti: “İsrailliler daha çok korkmalı çünkü bu füze daha çok onlar için geliştirildi.”

Theodoratos, yaptığı analizler kapsamında, o dönem adı Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) olan Savunma Sanayii Başkanlığı yönetiminde geliştirilen diğer projelere de değindi. Bahsedilenler arasında, COBRA II ve Kirpi de yer aldı.

Milli Piyade Tüfeği (MPT)

Yunan Sunucu ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için geliştirilen Milli Piyade Tüfeği’nden (MPT-76) bahsetti. Ülkesinin de bu tarz piyade tüfekleri geliştirmesi gerektiğini söyleyen Yunan Sunucu, “Bazılarınız, ‘O kadar çok sorunumuz var ki, yeni bir muharebe tüfeği üzerinde çalışamayız.’ diyebilir. Evet ama orada, yani Türkiye’de bu tüfeğin çeşitli versiyonlarda üretildiğini görüyorsunuz. Ve sonra Somali’ye kadar gidip Somali ordusunu donattığını…” diye konuştu.

Theodoratos, konuşmasının devamında, “Dış Politika böyle yönetilir. Türkiye gücünü dost ve müttefik ülkeler arasında ‘Neo Osmanlıcılık’ ve ‘İslamcılık’ ile pekiştiriyor. Somali’de büyük bir üsleri var.” ifadelerine yer verdi.

Theodoratos, İsraillileri Uyardı

İsrail’in geçmişte Türkiye’ye vermiş olduğu teknolojik desteği bir hata olarak niteleyen Theodoratos, Türkiye’nin nükleer başlıklar üreterek İsrail’i yok etmek istediğini iddia etti. Yunan Sunucu, “Biz Yunanistan olarak bunca yıldır, Doğu’nun yükselen büyük canavarı Türkiye ile tek başımıza mücadele etmeye çalışıyoruz.” dedi.

“İşte o zaman avantaj bizde olur”

İstanbul’dan bahsederken “Konstantinapolis” kelimesini kullanan Theodoratos, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, yeni dönemin “Fatih Sultan Mehmed”i yakıştırması yaptı. Sunucu, “Fatih Sultan Mehmet bu noktada püskürtülmezse tüm Adalar denizinden geçer. O yüzden dönemin Fatih Sultan Mehmet’inin, yani Erdoğan’ın, 1453 döneminin toplarının yerini alan BORA/KAAN füzeleri ile bizi vurmasına izin vermeyiz.” dedi.

Göçmenleri “başıbozuk” olarak niteleyen Sunucu, göçmenlerin, Türkiye tarafından Yunanistan’ı oyalamak için gönderildiğini söyledi. Sunucu, “Artık harekete geçmeliyiz.” diye ekledi.

Yunanistan’ın, Türkiye’ye karşı, Avrupa Birliği ülkelerini yanına çekmesinin gerektiğini vurgulayan Yunan Sunucu, dediğinin gerçekleşmesi halinde, “İşte o zaman avantaj bizde olur.” diye konuştu.

(Defence Türk)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *