Yapı Kredi bankası ilk altı ayda 2 buçuk milyar lira net kar elde etti

Yapı Kredi bankası ilk altı ayda 2 buçuk milyar lira net kar elde etti

Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün yılın ilk altı ayında nasıl büyümeyi başardıklarını anlattı ve “Müşterilerimizin yanında olmaya devam ettik” dedi.

Yapı Kredi açıklamasına göre, banka, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyayı etkilediği 2020 yılının ilk yarısında nakdi ve gayri nakdi kredilerini yıl başından bu yana yüzde 9 artırarak, Türkiye ekonomisine 349 milyar TL kaynak sağladı.

Nakdi kredi hacmini yılsonuna göre yüzde 11 artışla 254,7 milyar liraya çıkaran Yapı Kredi’nin özel bankalar arasındaki toplam kredi pazar payı yüzde 16 oldu. Konsolide aktif büyüklüğü ise 444,4 milyar TL’ye ulaşan bankanın net karı ise yıllık yüzde 4 artışla 2 milyar 461 milyon liraya çıktı.

Mevduatta TL odaklı büyümeyi sürdüren Yapı Kredi’nin, toplam müşteri mevduat hacmi yıl başından bu yana yüzde 8 artışla 244,4 milyar liraya ulaştı. Banka, odak noktalarından olan TL vadesiz mevduatını yılın ilk yarısında yüzde 52, yabancı para vadesiz mevduatını ise yüzde 47 artırdı. Bankanın sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 18,1 olarak gerçekleşti.

“Müşterilerimizin yanında olmaya devam ettik”

Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, Türkiye’nin en büyük üçüncü özel bankası olarak, “Hizmette Sınır Yoktur” anlayışıyla pandemi nedeniyle oldukça zorlu geçen yılın ilk yarısında da ülke ekonomisine değer katmayı sürdürdüklerini belirterek, “İçinden geçtiğimiz belirsiz dönemin ardından ‘yeni normal’ sürecine girdiğimiz şu günlerde müşterilerimizin ve ülkemizin yanında olmaya devam ediyoruz. Yılın ilk yarısında nakdi ve gayri nakdi kredilerimizi yüzde 9 artırarak ülke ekonomisine 349 milyar TL kaynak sağladık. Nakit kredi hacmimiz yüzde 11 artarak 254,7 milyar TL olarak gerçekleşti. Müşteri odaklı çalışmalarımız ile toplam müşteri mevduatı hacmimiz ise yüzde 8 artışla 244,4 milyar lira oldu.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *