Ali Erbaş’tan milletvekillerine Ayasofya’da cuma namazı daveti

Ali Erbaş’tan milletvekillerine Ayasofya’da cuma namazı daveti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya’da kılınacak cuma namazı için milletvekillerine davetiye gönderdi.

Danıştay kararı ile yeniden ibadete açılan Ayasofya’da, 86 yıl sonraki ilk namaz bu cuma kılınacak. İki imam ve dört müezzinin atandığı Ayasofya’daki ilk namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldıracak.

Normal şartlarda yaklaşık 4 bin kişi namaz kılabilecekken, sosyal mesafe düzeninde en fazla bin kişinin namaz kılmasına imkan verilecek.

Anka ajansının haberine göre, ibadete açılmasıyla Ayasofya’da kılınacak ilk namaz için beklenen resmi davet Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan geldi. Erbaş, milletvekillerine gönderdiği davetiyede “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek Ayasofya-i Kebir Cami Şerif’i açılış programına katılımınızdan onur duyarız” dedi.

Davetiyenin ön sayfasında Ayasofya Camisi’nin resmi yer alırken arka sayfasında ise “Allahın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğdu yolu bulanlardan olmaları umulur. Tevbe 9/18” Suresi yazıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *