Kaymakam vatandaşı azarladı: Terbiyesizlik yapma lan

Kaymakam vatandaşı azarladı: Terbiyesizlik yapma lan

Yolu trafiğe kapatan bölge sakinleri Jandarma ekiplerinin sert müdahalesiyle karşılaşırken, Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu’nun yaşlı bir adama “Terbiyesizlik yapma lan” diye çıkışması üzerine ortalık karıştı.

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi’nde 3 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nun 165 bin metrekare sahada kömür üretim faaliyetlerini devam ettirebilmesi için acil kamulaştırma kararı alındı.

Mahalleli yolu trafiğe kapattı

Kararın ardından yaşam alanlarında kömür madeni istemediklerini, köyde her evde bir kanser hastası olduğunu belirten bölge sakinleri Çavuşcugöl-Tursunlu kara yolunu bir süre trafiğe kapattı.

Kaymakam, bölge halkı ile görüştü

Yolu trafiğe kapatan bölge sakinleri Jandarma ekiplerinin sert müdahalesiyle karşılaştı. Olayların ardından Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu bölge halkı ile görüşmeye geldi.

“Terbiyesizlik yapma lan”

Bölge halkıyla köy meydanında bir araya gelen Kaymakam Kadiroğlu’nun, arkasında oturan yaşlı bir adama “Terbiyesizlik yapma lan” diye çıkışması üzerine ortalık karıştı.

Kaymakamın sözlerine sinirlenen adam, “Sen terbiyesizlik yapma lan! Sen kimsin de bana lan diyorsun” diye tepki gösterdi.

Halk, kaymakamı yuhaladı

Kaymakamın sözlerine sinirlenen bölge halkı Kaymakamı tavrından dolayı yuhladı. Tepkiler üzerine Kaymakam Kadiroğlu’nun bölgeden ayrılmak için aracına gittiği sırada Jandarma ve halk arasında arbede yaşandı.

“Kendimizi tutamadık”

Konuya ilişkin konuşan bölge sakinlerinden Hulusi Fidan, şunları söyledi:

Sabah uyandığımız da arazilerimize iş makinelerinin girdiğini öğrendik. Ardından bütün köylü bir araya gelerek traktörlerle birlikte yolu trafiğe kapattık. Sonra Jandarma bize müdahale etti.

Bu müdahale sırasında bazı arkadaşlarımız çeşitli yerlerinden yaralandı. Ardından bize Kaymakamın geleceği söylendi. Kaymakamla köy meydanında bir araya geldik ama Kaymakam bir köylü arkadaşımıza çıkışınca kendimizi tutamadık.

“Bu toprakları terk etmeyeceğiz”

Kamulaştırmaya karşı mücadelelerine devam edeceklerini belirten Fidan, “Bu topraklar bize atalarımızdan yadigar. Bizde bu toprakları çocuklarımıza ve torunlarımıza devredeceğiz. Ne bizim nede çocuklarımızın daha fazla zehirlenmesini istemiyoruz. Kaymakam buradan ayrıldıktan sonra bir tabur asker göndererek yolu açtıracağını söylemiş. Biz de yolu kapatmaya devam edeceğiz. Ölümüne de olsa biz bu toprakları terk etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Süleyman Soylu’yu göreve davet ediyorum”

Olayların ardından bölge halkına yapılanların kabul edilemez olduğunu belirten İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, şöyle konuştu: Köylülerimize yapılan müdahaleye çok üzüldüm. Kaymakam beyin bölgeden bir vatandaşa böylesine çirkin sözler söylemesi bir devlet adamına yakışmaz. Bölgede yaşanan her gelişmeyi yakından takip ediyoruz.

Kaymakam ve Jandarmanın sert müdahalesine ilişkin Süleyman Soylu’yu göreve davet ediyorum. Biz bu işin peşini bırakmayacağız.

(Haberler.com)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *