Boeing yetkilisi 30 yıl önce yazdığı bir makale sebebiyle istifa etti

Boeing yetkilisi 30 yıl önce yazdığı bir makale sebebiyle istifa etti

Boeing’in iletişiminden sorumlu yöneticisi Niel Golightly, 30 yılı aşkın bir süre önce  kadınların ordudaki rolü hakkında yazdığı bir yazının tekrar gündeme gelmesi ile istifa etti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, iletişimden sorumlu yöneticinin 1987 yılında yazdığı bir yazının çalışanların dikkatini çekmesi sebebiyle istifa kararı verdiğini kaydetti. AFP’nin haberine göre, eski bir Donanma pilotu olan Golighty, makalesinde kadınların pilot olarak savaşta görev yapmamalarını savunmuştu.

Bu yılın başlarında göreve başlayan Golighty, bu makalenin ‘Soğuk Savaş döneminde 29 yaşındaki bir Deniz Piyade pilotunun, o dönemde tartışma konusu olan bir konuda akılsız bir katkı olduğunu’ kabul etti. Makalede yer alan argümanların ‘yanlış ve aşağılayıcı’ olduğunu itiraf etti.

Yetkili açıklamasında, “Bu makale bugün kim olduğumu yansıtmıyor, ancak yine de istifamı şirketin çıkarına sunmaya karar verdim” dedi.

Boeing Yönetim Kurulu Başkanı David Calhoun açıklamasında, Golighty ile yıllar önce yazdığı makalenin şirketin rolü konusu üzerinde uzunca tartıştığını belirtti. Calhoun açıklamasında, “Şirketin tüm boyutlarına çeşitlilik ve katılım konusundaki kararlılığını vurgulamak ve tüm çalışanların iş ve yaratıcılık konusunda eşit fırsatlara sahip olmasını sağlamak istiyorum” dedi.

Bu istifa, siyahi Amerikalı George Floyd’un öldürülmesinden haftalar sonrasında geldi.

Floyd’un ölümün ardından başlayan gösterilerin ardından birkaç şirketi kendi kendini gözden geçirmenin başladığını duyurmaya ve çeşitliliğe daha fazla saygı göstermeye teşvik etti.  Calhoun, Haziran ayı başında ‘Boeing’de çeşitlilik üzerine diyalogu geliştirme’ niyetiyle çalışanlara bilgi verdi.

(Şarku’l Avsat)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *