İsrail’in Batı Şeria ve Kudüs’teki tutuklamaları devam etti

İsrail’in Batı Şeria ve Kudüs’teki tutuklamaları devam etti

İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs bölgelerindeki gündelik baskınları ve tutuklamaları dün de devam etti. 

İşgal güçleri bugün sabahın erken saatlerinde işgal altındaki Kudüs’te düzenledikleri baskınlarda şehrin doğusundaki Ebu Dis bölgesinden Bilal Ebu’z-Zeki ile El-Kassam Halebiye isimli gençleri tutukladılar. İşgal askerlerinin baskında gençlerin evlerinde de geniş çaplı arama yaptıkları ve eşyalara ciddi şekilde zarar verdikleri belirtildi.

Benzer bir baskın da geceden, Kudüs’ün El-İseviyye beldesine yönelik olarak gerçekleştirildi. Buradaki baskında Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldiği haber verildi. Çatışmalar daha çok Muhammed Ubeyd adlı gencin şehadetinin birinci yıl dönümü dolayısıyla anma programının yapıldığı Ubeyd Mahallesi’nde yoğunlaştı.

İşgal güçleri Babu’l-Meclis önünde Kudüslü bayan Ayide Es-Saydavi’ye saldırdılar.

Beytülahim’de de, Beytülahim şehrinin kuzeyindeki Ayide mülteci kampından bir genci tutukladılar. İki kişiye de istihbarata müracaat etmeleri için tebliğ bıraktılar. İşgal güçlerinin bu kampa yaptıkları baskın sırasında Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldiği ancak herhangi bir yaralanma olayı olmadığı bildirildi.

Ayide kampında işgal güçlerinin Ahmed Muhammed Hammad adlı genci evine baskın düzenleyip geniş çaplı arama yaptıktan sonra tutukladıkları belirtildi.

Doğudaki Teku kampında da işgal güçlerinin Yusuf Cebrin ve Ahmed Sabah adlı gençlere istihbarata müracaat etmeleri için tebliğ verdikleri ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *