Bilim Kuruluna Diyanet’ten Temsilci

Bilim Kuruluna Diyanet’ten Temsilci

Hüseyin Alan: “Diyanet teşkilatı dini metafizik bilgi, aşkın Tanrı temelli ‘moral değer’ olarak bildiği için bilim kurulundaki doktorlara psikolojik destek vermek istiyor; hakkıdır. Yeri ve zamanıdır.”

Bilim Kuruluna Diyanet’ten Temsilci

Hüseyin Alan

“Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı: Bilim Kurulu’nda Diyanet’ten de temsilci olsun” teklifinde bulunmuş..

Diyanet teşkilatı dini metafizik bilgi, aşkın Tanrı temelli ‘moral değer’ olarak bildiği için bilim kurulundaki doktorlara psikolojik destek vermek istiyor; hakkıdır. Yeri ve zamanıdır.

Bu işin bi tarafı.

Diğer taraftan;

Diyanet, aslında psikiyatri mesleği ve mensupları ile epeydir rekabet halinde. Bu mesleği siz mi biz mi yapacağız tartışması yapıp duruyorlar. Diyanet bu vesileyle bi adım öne geçmek istiyor da denebilir..

Bir ‘yurttaş’ olarak aynı diyanet teşkilatı ve mensuplarına teklifimdir:

Din işleri ‘yüksek’ kurulunuza “siyaset bilimci, iktisatçı, tarihçi, hukukçu, sosyolog, matematikçi, fizikçi, tıpçı” ve bi de “Grek filozofisi” uzmanları da alınsın.

İyi olur, ala olur. Size ‘seküler din’ hususunda ‘bilimsel’ destek verirler. Siz de ‘dini’ bilimle ispat zorluğundan kurtulur, müthiş destek bulursunuz.

Bu sayede fiyakanız tavan yapar, fiyakasını bi alt dereceye çekeceğiniz parlamenterler dışında kimse size söz edemez.

Bu arada bütçeye yüksünüz deyip duran ‘münafıkların’ da sesi soluğu kesilmiş olur..

Biliyor olmalısınız; bu sayede tarihsel olarak süregelen ‘din-bilim’ ve ‘din-devlet’ tartışmasına son vermiş olur; din, ‘ruhbanların’, bilim ve devlet ‘sekülerlerin’ işidir çelişkisini bitirmiş olursunuz.

Fiyakaya bakar mısınız; tarihi değiştirmiş, toplumsal devrim yapmış oluyorsunuz!..

Bakın demiyorum ki kurula ‘ateist, deist, sosyalist, faşist, feminist, Alevi, Hıristiyan, Yahudi, Işıdçı, LGBTi+’cı yahut ‘İşçi, memur, köylü, tüccar, esnaf, öğrenci, robot, işsiz’ temsilcileri de alın, hayır bunu teklif etmiyorum.

Hani siz demokratsınız ya; demokrasi de çoğunluk rejimi, farklılıkların temsilcileri ‘ortak akılda’ buluşacak ya.. buna rağmen demiyorum!

O sebeple beni ‘münafık-fesatçı-hain’ olarak suçlamayasınız.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *