Batman cezaevinde olaylar çıktı

Batman cezaevinde olaylar çıktı

Batman M Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda dün akşam üzeri başlayan olaylar saatlerce sürdü. Bazı koğuşlar ve ortak kullanım alanları ateşe verildi. Can kaybı yaşanmayan olay sonrası Başsavcılık, münferit bir olay açıklaması yaptı.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre Batman M Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda uyuşturucu madde ticareti suçundan hapis cezası alan hükümlülerin bulunduğu koğuşlar ve ortak kullanım alanları ateşe verildi.

İnfaz düzenlemesinde dahil olmak istediler

Edinilen bilgilere göre mahkumlar TBMM gündeminde bulunan infaz düzenlenmesi kapsamına dair sloganlar attı. Akşam üzeri başlayan olaylar saatlerce sürdü.

Batman Cezaevi'nden dumanlar yükseldi: Ne oldu, kim ne dedi ...

Mahkumlarla konuşarak ikna edildi

Cezaevinde süren yangın itfaiye ekiplerince yapılan zamanında müdahale ile söndürülebildi. Cezaevi yetkililerin başlattığı diyalogla mahkumlar ikna edildi. Olaylar esnasında yakınları içeride olanlar cezaevin önünde endişeli bekleyişini sürdürdüğü görüldü.

Herhangi bir can kaybı olmadı

Batman M Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda yaşanan olayların arından herhangi bir can kaybı olmadığı bildirildi. Polis ekipleri cezaevi önünde barikat kurup geniş güvenlik önlemleri alırken, Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç olay yerinde incelemelerde bulundu.

Batman Cezaevi'nde isyan: Koğuşlarda yangın çıktı | soL Haber Portalı

Koğuşlar dumandan etkilendi

Olaylar yatıştırılırken mahkum aileleri ve kalabalık kitle olay yerinde bekleyişini sürdürüyor. Mahkumların ikna edilmesiyle birlikte ortalık sakinleşirken, dumandan etkilenen koğuşlar tahliye edildi..

Başsavcılıktan açıklama

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki olayın kontrol altına alındığını, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığını bildirdi.

“Olay kontrol altına alınmış olup, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma bulunmamaktadır.” ifadesine yer verilen açıklamada, ceza infaz kurumunun normal işleyişine döndüğü belirtildi.

Öte yandan durumu öğrenen bazı tutuklu ve hükümlü yakınlarının olayla ilgili bilgi almak için M Tipi Ceza İnfaz Kurumu önüne geldiği görüldü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *