Türkiye’den Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’a tebrik

Türkiye’den Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’a tebrik

Avrupa Birliği üyelik müzakerelerine resmen başlamayı kararlaştırılan Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’u Türkiye tebrik etti, Avrupa’nın küresel güç olmasına katkıları olacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Avrupa Birliği üyelik müzakerelerine başlamaları kararlaştırılan dost ve müttefiklerimiz Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’u ve Avrupa Birliği’yi tebrik ediyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Türkiye’nin de müzakere eden aday bir ülke olduğu ve Balkan ülkelerinin Avrupa-Atlantik bütünleşmelerini başından beri desteklediği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘Avrupa Birliği’nin küresel güç olmasına katkı sunacaktır’

“Türkiye, gecikmeyle de olsa alınan bu kararın bölgenin istikrarı ve refahına ve Avrupa Birliği’nin küresel bir güç olma yolundaki çabalarına önemli katkılar sunacağına inanmaktadır. Avrupa Birliği’nin sahip olduğu en önemli yumuşak güç aracı olan genişleme politikasının inandırıcı ve adil olmasına, dar görüşlü ulusal çıkarlar uğruna siyasileştirilmemesine ve 7 aday ülkeyi teşvik etmesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır.”

Avrupa Birliği, 25 Mart’ta Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile üyelik müzakerelerine resmen başlama kararı aldığını duyurmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *