Son 24 saat içinde 2 bin yeni vaka, 17 vefat

Son 24 saat içinde 2 bin yeni vaka, 17 vefat

Sağlık Bakanı Koca, “Son 24 saatte 2 bin 69 pozitif vaka tespit ettik. Toplam vaka sayımız 5 bin 698. Bugün kaybettiğimiz 17 kişiyle can kaybımız 92’yi buldu.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı ardından basın toplantısı düzenledi.

Sağlık Bakanı Koca, “Son 24 saatte 2 bin 69 pozitif vaka tespit ettik. Toplam vaka sayımız 5 bin 698. Bugün kaybettiğimiz 17 kişiyle can kaybımız 92’yi buldu. 42 hasta iyileşerek taburcu olmuştur. ” dedi.

Bakan Koca, “İnsanlar birbiriyle mümkün olduğu kadar az karşılaşmalıdır. Bunun için de çalışma saatleri, çalışma günleri, tatiller düzene konmalıdır.” diye konuştu.

Bakan Koca, “Bilim Kurulunun 83 milyon için önerdiği tedbir, belli bir süreliğine belli sınırlar konmuş hayattır, geçici hayat tarzıdır.” ifadesinde bulundu.

Bakan Koca, “Bütün illerde ne kadar vaka olduğunu biliyoruz, bazı illerde vaka saylarının fazla olduğunu biliyoruz.” dedi.

Bakan Koca, “Şahısların veya özel bir kuruluşun kendi başına kit alarak, numuneleri test ediyor olması asla kabul ettiğimiz bir durum değil.” açıklamasında bulundu.

Bakan Koca, “N95 dediğimiz hekimlerin kullandığı maske, 3 milyon 615 bin tane iki gün önce bütün kurumlarımıza dağıtıldı.” dedi.

Bakanı Koca, “Yoğun bakım ünitelerinde yüzde 62-63 oranında bir doluluk var.” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *