Ruhani, sıkı önlemlerin bugün başladığını duyurdu

Ruhani, sıkı önlemlerin bugün başladığını duyurdu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan sıkı önlemlerin bugün uygulamaya geçtiğini söyledi. İlk vaka 19 Şubat’ta Kum kentinde görülmüştü.

1 milyar dolarlık fon

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) göre, başkent Tahran’da düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Ekonomi Komisyonu toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Bugün daha sıkı önlemler uygulamaya başlandı. Virüsün yayılma zincirini kırma amacıyla 8 Nisan’a kadar, 2 haftalık sosyal mesafe uygulanmasını dikkate aldık.” dedi.

Ülkede gıda sorununun yaşanmadığını ve marketlerde halkın her türlü ihtiyacını karşılayacak ürünün bulunduğunu dile getiren Ruhani, Ulusal Kalkınma Sandığından, Sağlık Bakanlığı ve İşsizlik Sigorta Sandığına 1 milyar dolarlık fon aktarmayı planladıklarını belirtti.

Ruhani, dün Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu’nda kısıtlamaların artırılması yönünde karar alındığını açıklamış ve hazırlanan planın öğleden sonra yürürlüğe gireceğini belirtmişti.

Ülke genelinde seyahat ve eyaletlere giriş-çıkış yasağı

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, bu sabah Kovid-19 salgınına karşı tedbirler kapsamında alınan “ülke genelinde seyahat ve eyaletlerden çıkış yasağı” kararının uygulanmaya başladığını duyurmuştu.

Yasağı ihlal eden araçlar 1 ay alıkonulacak ve sürücülere 500 bin tümen (yaklaşık 210 lira) para cezası kesilecek.

Çin’de ortaya çıkan Kovid-19 İran’da ilk olarak 19 Şubat’ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı.

İran Sağlık Bakanlığı, dün itibarıyla ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybının 2 bin 77’ye yükseldiğini, vaka sayısının ise 27 bin 17 olduğunu açıklamıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *