HDP’de yeni yönetim belirlendi

HDP’de yeni yönetim belirlendi

HDP’nin Ankara’da dün yapılan 4. Olağan Büyük Kongresi’nde eş genel başkanlıklara Pervin Buldan ve Mithat Sancar seçildi.

Ankara Arena’daki kongrede eş genel başkanlardan Sezai Temelli aday gösterilmedi. Kongrede aday olan Mithat Sancar ve Pervin Buldan eş genel başkan seçildi.

Milliyet’ten Namık Durukan’ın haberine göre, Parti’nin yetkili kurullarında da büyük değişikliğe gidildi. HDP Tüzüğü’nde yer alan “İki dönemden fazla üst üste yetkili kurullarda yer alınamaz” kuralının işletildiği kongrede 20’den fazla parti yöneticisi yetkili kurullara dahi olamadı. İki dönem kuralına takılmayan mevcut PM üyelerinin de tamamına yakını liste dışı kaldı. PM’ye seçilemeyenler arasında; Günay Kubilay, Hişyar Özsoy gibi isimler yer aldı.

Parti üyeliği Yargıtay tarafından düşürülen Selahattin Demirtaş da PM’ye giremedi. PM’ye Baskın Oran, Nuray Türkmen, Veli Saçılık gibi isimler dahil edildi.

Tüm partilere Demokrasi İttifakı çağrısı

Eş Genel Başkanlık görevine bir kez daha seçilen Pervin Buldan konuşmasında, “Buradan iktidar dışındaki tüm siyasi partileri demokrasi ittifakına davet ediyoruz. Bu aynı zamanda demokrasiye bir davettir. ‘Herkesin Demokrasi ittifakı’ dünden bugüne tüm ezilenlerin ve değişim isteyenlerin ittifakıdır. Hakkari ile Edirne’nin buluşmasıdır dedi.

Öte yandan Siirt’in Eruh ilçesinden kongreye geldiği öğrenilen Zeki Oğuz adlı partili, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *