‘Atatürk, Konservatuvarı kurmasaydı bu gemi olmazdı’

‘Atatürk, Konservatuvarı kurmasaydı bu gemi olmazdı’

Besteci ve orkestra şefi Çetin Işıközlü, Türkiye’de bale ve opera sanatının birçok aksiliğe rağmen çok iyi bir konumda olduğu kaydetti.

Türkiye’de bale ve opera sanatının birçok aksiliğe rağmen çok iyi bir konumda olduğu yorumunda bulunan ünlü besteci, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hangi sanat türü olursa olsun gençler yurt dışında ödüller kazanıyor, şaşırtıcı derecede büyük başarılar var ve İstanbul’da her gün her yerde başka bir sanat olayı var. Tabii eğer 1936’da Atatürk, Ankara Devlet Konservatuvarını kurmasaydı bu gemi olmazdı. Çünkü bu konservatuvar bir çekirdek. Şimdi İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana derlen o çekirdek büyüdü. Bugün Türkiye’nin her yerinde, Doğu’da da birçok sanat olaylarına şahit olmak mümkün.”

Türk insanının hiçbir zaman müziksiz kalmaması gerektiği temennisinde bulunan Işıksözlü, sözlerini, “Müzik gerçekten kuş sesinden en büyük senfonilere kadar geniş yelpazede olan bir şey. Bunların içerisinde insanı insan yapan, insanı düşündüren tabii ki klasik müzik. Entelektüel olmak ve duyguları daha hümanist daha insancıl bir şekilde vermek üzere klasik müzikten ayrılmamak lazım.” diye tamamladı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *