İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sattari, Fuat Oktay ile bir araya geldi

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sattari, Fuat Oktay ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bilim ve Teknolojiden Sorumlu İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sorena Sattari ile bir araya geldi. Ayrıca YÖK’ü ziyaret eden Sattari ile Bakan Mustafa Varank arasında bakanlıkta da bir görüşme gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde bir saat süren görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliği konuları ele alındı.

Görüşmede, Türkiye ve İran arasındaki ticari ilişkiler değerlendirilerek, ticaret hacminin artırılması için çalışmaların hızlandırılması gerektiği konusunda mutabık kalındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand da görüşmede hazır bulundu.

YÖK’e ziyaret

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prof. Dr. Sorena Sattari, Yükseköğretim Kurulunu (YÖK)’nu da ziyaret etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, çeşitli temaslar için Türkiye’de bulunan İran İslam Cumhuriyeti Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sattari’nin YÖK’ü ziyaret ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Sayın Sattari ve beraberindeki heyet ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, 2015’te üniversite rektörlerimiz ile İran’a gerçekleştirdiğimiz ziyaret neticesinde başlayan iki ülke üniversiteleri arasındaki iş birliği hususlarını ele aldık.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında görüşme

Dün ayrıca, Bakan Varank da İran Bilim ve Teknolojiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sorena Sattari ile Bakanlıkta bir araya geldi.

İran’ın Türkiye ile kadim dostluk ilişkileri olduğunu vurgulayan Varank, bölgedeki kritik gelişmeler dikkate alındığında iki ülke arasındaki yakın istişarenin sürdürülmesinin, her zamankinden daha fazla önem taşıdığını söyledi.

Varank, Türkiye ile İran’ın eş güdüm içinde hareket etmesinin önemine dikkati çekerek şöyle konuştu: “Yakın diyaloğumuzu ve çok yönlü iş birliğimizi geliştirmemiz, halklarımızın menfaatine olduğu kadar, bölgelerimizin istikrar ve refahına da önemli katkılar sağlayacaktır. Karşılıklı gayretlerimizle özellikle sanayi, teknoloji ve bilim alanlarında iş birliğimizi daha da ileri noktalara taşıyabileceğimize inanıyorum.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *