İşgal İsrail güçleri Hamas’ın bazı ileri gelenlerini gözaltına aldı

İşgal İsrail güçleri Hamas’ın bazı ileri gelenlerini gözaltına aldı

İsrail işgal güçleri bugün (12 Aralık Perşembe) sabahın erken saatlerinden itibaren Batı Yaka’nın değişik bölgelerine düzenledikleri baskınlarda Filistinlilerden yine birçok kişiyi gözaltına aldılar. Gözaltına alınanlar arasında Hamas’ın bazı ileri gelenleri de var.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil şehrinde ve köylerinde bazı Filistinlilerin evlerine düzenledikleri baskınlarda sıkıca aramalar yaptılar ve eşyalara ciddi şekilde zarar verdiler. Ardından Hamas’ın bazı ileri gelenlerini gözaltına aldılar.

Verilen bilgilere göre bu bölgede gözaltına alınanlar arasında eski Yerel Yönetim Bakanı İsa El-Ca’beri, Filistin Parlamentosu üyesi Muhammed Cemal En-Netişe ve yine Hamas’ın ileri gelenlerinden Cevad Mahmud Bahr En-Netişe, Ömer Kavasimi ve Mazin Cemal En-Netişe yer alıyor. Bu kişilerin hepsi de özgürleştirilmiş eski esirlerden.

İşgal güçleri Batı Yaka’nın kuzey kesiminde yer alan Nablus’un doğusundaki Belata mülteci kampına da baskın düzenlediler ve Muhammed Hayezran ile Enes Ali Ebu Hamade’yi gözaltına aldılar.

İşgal güçleri Beir Zeit Üniversitesi’nin Öğrenci Meclisi Başkanı Şezi Macid Hasan’ı da Ramallah’taki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldılar.

Beytlahim’den de Yahya Er-Rufai’yi gözaltına aldılar.

Ramallah’ın batısındaki Beyti Rima’ya da baskınlar düzenlediler ve bu baskınlar Filistinli gençlerle çatışmalara neden oldu. Çatışmalar Filistinlilerden bir ilk yardım görevlisinin yaralanmasına birçok kişinin de gaz bombasından etkilenmesine neden oldu.

İşgal güçleri Kudüs’te de Ebu Dis beldesinde Cemal Denden’in evine baskın düzenleyerek sıkı bir arama yaptılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *