Asiltürk: ‘Biz de inandığımız gibi yaşamak istiyoruz’

Asiltürk: ‘Biz de inandığımız gibi yaşamak istiyoruz’

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, “Temel insan hakları çerçevesinde herkesin inandığı gibi yaşama hakkı vardır. Biz de inandığımız gibi yaşamak istiyoruz.” dedi.

Asiltürk: ‘Önümüze çıkan hiçbir engele takılmadık’

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Bölge, Şube ve İlçe Başkanları Toplantısı Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde geniş katılımla gerçekleştirildi.

Milli Gazete’den Muhammed Vefa’nın haberine göre, toplantıda ilçe başkanlarına hitap eden Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Peygamber Efendimiz’in önüne çıkan hiçbir sorunun kendisini yıldırmadığını dile getirerek, “Temel insan hakları çerçevesinde herkesin inandığı gibi yaşama hakkı vardır. Biz de inandığımız gibi yaşamak istiyoruz. İnanıp inanmama noktasında kimseye dayatma yapmıyoruz. Peygamber Efendimiz, Ebu Cehil ile hiç kavga etmemiştir. Ona sürekli hakkı, iyiliği ve güzelliği anlatmıştır. Siyasi süreç itibarıyla bizler de önümüze çıkan hiçbir engele takılmadık, kimseyle uğraşmadık, hep engelin kenarından geçerek yolumuza devam ettik. Bir insanı tenkit ile bir şey yaptıramazsınız. Görevimiz Allah’ın emrettiği şeyi insanlara iyilikle anlatmaktır, tebliğ etmektir. Tebliğ dediğimiz şey insanları yanlıştan doğruya, batıldan hakka çağırma çalışmasıdır. Kurtuluşun İslam’ın dünyaya hâkim olmasıyla mümkün olduğunu unutmamalıyız” diye konuştu.

Recai Kutan: ‘Sizler, Nemrut’un ateşini söndürecek olanlarsınız’

ESAM Genel Başkanı Recai Kutan da, bütün İslam âleminin en hain kuşatmalarına, en sinsi oyunlarına karşı karşıya bulunduğu bir dönemde bu tür toplantılarının önemine dikkat çekerek konuşmasına başladı. Kutan, “Bu salonda kalbi mazlum İslam coğrafyası için çarpanları, bütün insanlığın saadeti için çırpınanları görüyorum. İslam âlemi büyük sıkıntılar içerisindedir. Sizler bugün insanlığı felakete sürükleyen, İslam coğrafyasını kan ve gözyaşına boğan Nemrut’un ateşini söndürecek olanlarsınız. Her dönem dünyayı felakete sürükleyen Nemrutlar oldu. Aynı zamanda Nemrutların olduğu dönemlerde İbrahimler de olmuştur” dedi.

Salih Turhan: ‘Bizim gençlerimiz basiretli olmalı’

AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan ise gençlerde şu vasıfların olması gerektiğine dikkat çekerek, “Adalet kendimiz için değil, herkes için istediğimizde anlam taşır. Bir Müslüman, bir mazluma atılan tokadı kendi yüzünde hissedendir. Hazreti Ali, ‘İnsanların çoğu adaletten yanadır, ta ki kendi menfaatleriyle çelişene kadar’ buyurmuştur. Bizim gençlerimiz tüm canlılara karşı merhametli olmak, onların haklarını gözetmek de bizim görevlerimizdendir. Merhametli olmak bizi sürekli Allah rızası arayışına iter. Bizim gençlerimiz basiretli olmalı. Doğru olan tutum ve tavrı yapabilmelidir” diye konuştu.

HAK ile batılının birbirine karıştırılmaya çalışıldığı bir dönemde basiret çok önemli olduğunu ifade eden Turhan, “Geçmişe bakmak yetmiyor geleceğe yön vermeyince, kitaplar ibret vermiyor basireti kaybedince.’ Bizim gençlerimiz güzel ahlaklı olacak. Bir gencin süsüdür. Kişi önce güvenilir olmalıdır. Elinden ve dilinden emin olunan olmalıdır. Gıybetten, dedikodudan uzak durmalıdır. Kardeşinin ayıbını örtmelidir. Kardeşini öncelemedir. Bizim gençlerimiz azimli olacak. Çalışmak, gayret etmek, adım atmaktır. Yola çıkmak, harekete geçmek, hedefe kilitlenmek, gidilmesi gereken yere gitmektir” şeklinde konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *