‘Sahte peygamber’ İskender Erol Evrenesoğlu toprağa verildi

‘Sahte peygamber’ İskender Erol Evrenesoğlu toprağa verildi

Amerika’da 5 gün önce kalp yetmezliği sebebiyle ölen ‘sahte peygamber’ İskender Evrenesoğlu (86) Bursa’da geniş güvenlik tedbirleri altında toprağa verildi

1933 yılında doğan ve 1986’da Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak çalışan ‘sahte peygamber’ İskender Evrenesoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve “Risalet Nurları” isimli kitabın Allah tarafından yazdırıldığını iddia etmesiyle tanındı. 90’lı yılların sonunda ABD’ye göç eden Evrenesoğlu, vakıf kurarak, televizyon ve çeşitli yayınlarla Türkiye’de faaliyetlerine devam etti.

İlgili resim

Geçen yıl mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet İrfan Hayır Refah Vakfı’nın (MİHR) kurucusu olan Evrenesoğlu’nun Kur’an-ı Kerim meali ve tefsir yayını yapan 5 internet sitesi de Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nca sakıncalı olduğu gerekçesiyle 2019 yılı ocak ayında kapatılmıştı.

Haber 7’nin aktardığına göre, önceki akşam Amerika’dan hava yoluyla getirilen cenaze için güvenlik tedbirleri alındı. Hamitler Mezarlığında dün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazında saf durdu.

Polisin yoğun güvenlik tedbiri aldığı cenaze Hamitler Mezarlığı’nda yağmur altında toprağa verildi.

evrenosoğlu ile ilgili görsel sonucu

Bursa Müftülüğünden ‘cenazeye katılmadık’ açıklaması

Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine, Bursa İl Müftülüğü cenaze işlemleri ve defin işlemleri ile ilgili diyanet personelinin bulunmadığını ve yer almadığını açıkladı.

Bursa İl Müftülüğü’nden yapılan açıklamada “ABD’de ölüp, 27/11/2019 tarihinde Bursa’da defnedilen İskender Erol Evrenosoğlu’nun, cenaze namazı ve defin işlemleri kendi elemanlarınca gerçekleştirilmiş olup; hiçbir Diyanet ve İl müftülüğü personeli bulunmamış ve yer almamıştır.Kamuoyuna saygıyla arz ederiz” denildi.

evrenosoğlu ile ilgili görsel sonucu

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *