Vali’den öğretmene fırça

Vali’den öğretmene fırça

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, karşısında ayak ayak üstüne atarak oturan kişiye “Öğretmen misin” diye sorduktan sonra “Öğretmen gibi otur” şeklinde tepki gösterdi

Konya’da da 24 Kasım törenlerinde Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından program Selçuklu Kongre Merkezi’nde devam etti.

Habertürk’ten Zafer Samancı’nın haberine göre, programda konuşma yapmak için kürsüye gelen Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak karşısında ilk sırada ayak ayaküstüne atarak oturan kişiye “Sen öğretmen misin? O zaman öğretmen gibi otur da görelim. Bu kadar güzel bir günde güzel duygularla karşınıza geliyorum. Güzel bir hareketle karşılaşmıyorum. Valinin karşısında ayak dikip oturmak bana değil eğitim camiasına saygısızlıktır” diyerek tepki gösterdi.

Vali Toprak tepkisini salonda bulunan diğer öğretmenlere “Arkadaşlar haksızsam haksız olduğumu söyleyin” diyerek sürdürdü. Az sayıda katılımcının olduğu törende valinin tepkisinin alkış aldığı gözlendi.

Vali’den açıklama

Vali Toprak, gün boyunca konuşulan tepkisinin ardından Valiliğin sitesinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen ve çok güzel geçen program esnasında maalesef üzücü bir gelişme yaşanmıştır. Programdaki konuşmam sırasındaki protokolde oturan bir kişinin oturma biçiminin asgari nezaket ölçülerinin çok ötesinde olması üzerine, kendisine öğretmen olup olmadığını sordum. Şahsın, başıyla olumlu işaret yapmasından sonra bir uyarım oldu. Ülkemize, bizlere ve tüm insanlığa emeği olan bütün öğretmenlerimizin bu kadar önemli bir günde yerel muhabir olduğunu öğrendiğimiz bir kişiden dolayı böyle bir durumla karşılaşmaları beni de derinden üzdü.

Çok büyük bir heyecan ve mutlulukla geldiğimiz törende öğretmen olmasa dahi bu tip bir oturuş şekli orada bulunan herkese karşı da uygun görülemezdi. Program yaklaşık iki bin öğretmenimizin bulunduğu ortamda çok coşkulu, mutlu ve heyecanlı şekilde devam etmiştir. Her şeye rağmen Konya’nın Öğretmenler Gününde böyle bir konuyla gündeme gelmesinden dolayı üzüntülerimi tekraren kamuoyuna bildirir saygılar sunarım.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *