Avrupa Polis Ajansı, DAEŞ’e ait on binlerce site ve hesabı yeni kapattı

Avrupa Polis Ajansı, DAEŞ’e ait on binlerce site ve hesabı yeni kapattı

Avrupa Polis Ajansı Europol, DAEŞ tarafından kullanıldığı belirlenen bazı internet sunucularının kapatıldığını, 26 binden fazla sayfa ve hesap tamamen kaldırıldığını açıkladı

25 Kasım Pazartesi günü yapılan açıklamada DAEŞ materyallerinin ve propaganda içeriğinin internetin önemli bir bölümünden tamamen silindiği duyuruldu.

Euronews’ten Sertaç Aktan’ın bildirdiğine göre, Belçika Savcılık Sözcüsü Eric van der Sypy, Europol’ün Lahey’deki merkezinde yaptığı konuşmada “Şu aşamada IŞİD’in sanal varlığını yüzde 100 ortadan kaldırdık diyemiyorum ama bu darbeden sonra bellerini doğrultabilecekler mi göreceğiz” dedi.

Daha önceki deneme başarısız oldu

Van der Sypy hali hazırda 2018 yılında örgüte karşı büyük çaplı bir siber saldırı gerçekleştirildiğini ancak o dönem etkilenmiş olan site ve içeriğin kısa süre sonra geri geldiğini savundu. “Bu nedenle bu kez daha iyi bir iş çıkarmaya çalıştık” diyen van der Sypy, çok sayıda site, sosyal medya hesabı ve içeriği kaldırmayı veya engellemeyi başardıklarını söyledi.

Örgütün içerikleri yeniden yüklemek ve kendine sanal dünyada yer açmak isteyebileceğini belirten van der Sypy, “Bu iş bu sefer onlara çok daha fazla zamana ve paraya mal olacak” dedi.

26 binden fazla sayfa ve hesap

Savcılık raporuna göre 21-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen sanal operasyonda 26 binden fazla sayfa ve hesap tamamen kaldırıldı. Kalan içeriklere ve hesaplara dair soruşturmaların devam ettiği ve kaldırılan içeriğin operasyon çerçevesinde ilk büyük darbe olduğu kaydedildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *