Erdoğan: ‘Ayrım yaparsak Allah’a hesap veremeyiz’

Erdoğan: ‘Ayrım yaparsak Allah’a hesap veremeyiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Başı açıkmış, kapalıymış, bu bizim memlekettenmiş, asla böyle bir ayrım söz konusu yok, olmayacak. Böyle bir ayrım yaparsak Allah’a hesap veremeyiz.”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AKP İzmir İl Başkanlığında yaptığı konuşmada başörtülü kızlara yapılan saldırıdan da söz ederek, “Milletin inancı ile değerleri ile kavgalı bir kesimin tekrar eski alışkanlıklarına döndüklerini görüyoruz” dedi. Başörtülü-açık ayrımı yapmayacaklarını da belirten Erdoğan, aksi takdirde Allah’a hesap veremeyeceklerini söyledi.

Erdoğan şöyle dedi:

“Cumhuriyetimizi taçlandırmak bize nasip oldu. Bakıyorsunuz başörtülü iki kız yolda yürürken bir tanesi çılgınlık yapıyor, o kızlarımıza saldırıyor. Bir araştırıyoruz aynı zihniyet altından çıkıyor.

Milletin inancı ile değerleri ile kavgalı bir kesimin tekrar eski alışkanlıklarına döndüklerini görüyoruz. Kılık kıyafetinden dolayı kadınlarımıza yönelik sözlü ya da fiili şiddete varan bu provokasyonlara asla göz yummayız, yummayacağız. Bu ülkede kimsenin 28 Şubat zihniyetini hortlatmasına asla izin vermeyiz. Milletimizin arasına yeni nifak tohumları ekilmesine tahammülümüz yoktur.

Bu tarz nefret suçlarıyla ilgili emniyet ve yargı kurumlarımız, anında gereken adımları atmayı sürdürecektir. Ne kadar kışkırtırlarsa kışkırtsınlar Türkiye’yi kendi iç kavgalarıyla kavrulan bir ülke haline getiremeyecekler.

82 milyonun her birini bağrımıza basmaya devam edeceğiz. Başı açıkmış, kapalıymış, bu bizim memlekettenmiş, asla böyle bir ayrım söz konusu yok, olmayacak. Böyle bir ayrım yaparsak Allah’a hesap veremeyiz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *