Doğu Perinçek ile Beş Dakika

Doğu Perinçek ile Beş Dakika

Kitaplarına biraz göz gezdirdim ve başındaki yoğunluk azalınca bir kitabını aldım imzalatmak bahanesi ile yanına gittim, beş dakika konuştuk…

Doğu Perinçek ile Beş Dakika

İslam Başaran

TÜYAP kitap fuarında Doğu Perinçek, takipçi ve okuyucularına kitap imzalıyordu. Kitaplarına biraz göz gezdirdim ve başındaki yoğunluk azalınca bir kitabını aldım imzalatmak bahanesi ile yanına gittim. Kısa bir hal hatırlaşmak derken asıl konuya giriş yaptım.

Sayın Pelinçek Türkiyede tarikat ve tekkelerin, cemaatlerin kapatılacağını söylediniz bu işin bir aslı var mı?

İşin aslı ve doğrusu böyle bir çalışma devlet tarafından yapılmakta ve şuana kadar belli başlı cemaatler, Adnan Oktar, Fetö, Alparslan Kuytul gibiler bitirildi. Sıra Süleymancılarda ve onlarla uğraşılıyor, böylece devam edilecek.

Bu konuda devletin resmi bir beyanı var mı?

Diyanet’in tarikatlar raporu var ve kitap haline getirildi.
Bu sözünün ardından kitabı elime tutuşturarak buradan daha fazlasını öğrene bilirsin dedi.

Bu işin arkasında ki proje nedir?

İslam’da tarikat, tekke diye birşey varmı?

Hayır yok. Sistemin dışında kalan ve sistemi kabul etmeyen İslam’i kesim var, bunlar için ne düşünüyorsunuz?

Onlarla uyum sağlayacağız

Tarikatları, tekkeleri, kurumları kapatmak kolay, peki zihinleri nasıl dönüştürmeyi düşünüyorsunuz?

Eğitimle. Mustafa Kemal ilk Türkiye’yi kurduğunda bu projeyi hayata geçirmişti.

Teşekkür ederek ayrıldım.

Ayrıldıktan sonra bir çay içmeye gittim ve uzunca neler oluyor, Türkiye nereye gidiyor diye kendi kendime düşündüm.

Oysa ki Türkiye Liberal söylemler ile kendini yeniliyordu. Her kesim kendini ifade edebilecekti, ibadet özgürlüğünün önü açılacaktı. Şimdi neler oldu da ifade ve ibadet özgürlüğüne sınırlama getiriliyor?

Seküler dünya ile bütünleşmeye doğru yönlendiriliyoruz. Eğitim tamamen buna endekslendi. Kendi değerlerimize gün geçtikçe daha da yabancılaşıyoruz. Algımız, din anlayışımız yönlendiriliyor. Neye nasıl inanacağımıza, nasıl yorumlayacağımıza birilerin karar vermesi ne kadar özgürlükçü acaba? Bizler değerlerimizi nereden nasıl alacağımıza birilerimi karar vermeli? İnsan iradesine hükmetmeye kalkmak, insan üzerinde ilahlaşmaktır. Biz insanlar Allah’a kul olmak için yaratıldık. Ancak irademizi Ona teslim eder, bizim için en hayırlı olana yönlendireceğine inanırız.

Kimler bizleri, toplumu nereye yönlendiriyor? Algımızı nasıl değişmeye çalışıyor, etrafımızdaki olayları, olup biteni doğru okumaya çalışanlardan olmaya çalışalım. Aksi halde bilinçsizleştirilerek güdülenlerden olacağız.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *