İslam coğrafyası ile ‘spor’ üzerinden ‘dayanışma’

İslam coğrafyası ile ‘spor’ üzerinden ‘dayanışma’

İslam coğrafyasında kardeşliğin ve dayanışmanın artırılmasında işlev görmesi planlanan İslami Dayanışma Oyunları Konya’da yapılacak.

2021 yılında Konya’da düzenlenecek 5.  İslami Dayanışma Oyunları’nın hazırlıkları çerçevesinde Bakan Kasapoğlu’nun davetlisi olarak Ankara’ya gelen İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) Denetim ve Koordinasyon Kurulu yetkilileri,  17-19 Ekim tarihleri arasında çeşitli temaslarda bulundu.

ISSF heyetiyle oyunların hazırlıklarına ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Bakan Kasapoğlu, 5. İslami Dayanışma Oyunları kapsamında Genlik ve Spor Bakanlığı ile İslami Dayanışma Spor Federasyonu arasındaki işbirliğinin daha üst seviyelere çıkarılması adına verimli bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıda İslami Dayanışma Oyunları’nın, İslam coğrafyasında kardeşliğin ve dayanışmanın artırılmasında, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin sporcularının ve gençlerinin kültürel işbirliğinin geliştirmesinde büyük önem taşıdığı vurgulandı.  Toplantıda ayrıca Konya’nın organizasyonun her anlamda çıtasını daha üst seviyelere çıkaracağının altı çizildi.

Daha sonra hep birlikte Atatürk portresi önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *