Kızılay, Tel Abyad’da yardım dağıtmaya başladı

Kızılay, Tel Abyad’da yardım dağıtmaya başladı

Türk Kızılayı, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad’da sivillere yardım dağıtmaya başladı.

Türk Kızılayı, Barış Pınarı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Tel Abyad ilçe merkezinde sivillere insani yardımda bulundu.

Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri de Tel Abyad ve Rasulayn’da sivillere ekmek dağıtarak, günlük temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oldu.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, söz konusu yardımın, Tel Abyad bölgesine gönderilen ikinci konvoy olduğuna işaret ederek, dün de Rasulayn’a insani yardım konvoyu ulaştırdıklarını belirtti.

Kınık, “Hayatın normale döneceği güne ve inşallah güvenli bölge oluşana kadar orta ve uzun vadede kalıcı hizmetler yapılacak. Sağlık, koruma ve eğitim hizmetleri sağlanacak.” dedi.

Halihazırda acil ihtiyaç duyulan ekmek fırınlarının çalıştırılması ve sivillere gıda malzemeleri sağlanması noktasında çalıştıklarını belirten Kınık, “Bu çalışmalarımız ilerleyen günlerde düzenli şeklide bütün bölgeleri kapsayacak.” ifadesini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *