Camilerde Fetih suresi okutuldu

Camilerde Fetih suresi okutuldu

Barış Pınarı harekatının zaferle sonuçlanması için yurt genelindeki camilerde Fetih suresi okutuldu. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, “Cenabıhak Fetih Suresi’nde fethi müjdeliyor. Bu fetihlerimiz kıyamete kadar devam edecek.” dedi.

Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı‘nın zaferle sonuçlanması için camilerde dün gece ve bu sabah Fetih suresi okunarak dua edildi.

Büyük Çamlıca Camiinde bu sabah Fetih Suresi’nin okunmasının ardından sabah namazı kılındı. Daha sonra Mehmetçik için dualar edildi. Burada sabah namazını kılan TBMM eski başkanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, “Kürtler bizim kardeşimiz, binlerce yıldır kardeşimizdir. Maalesef Batı dünyasında sanki Türkiye, Kürtler üzerine operasyon yapıyor gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Suriye’de de Irak’ta da Türkiye’de de İran’da da bütün Kürtler bizim kardeşimizdir.” dedi.

Fatih Camisi’nde sabah ezanından sonra Fetih suresi okunurken, Mehmetçik’in muvaffakiyeti için dua eden cami imamına cemaat de eşlik etti.

“Türkiye’nin güvenliği NATO’nun güvenliğidir”

Hacı Bayram Camii’nde, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın katılımıyla, sabah namazı öncesinde Barış Pınarı Harekatı’na destek için Fetih Suresi okundu, dualar edildi. Sabah namazı öncesi okunan duaya Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’la birlikte TBMM Başkanı Mustafa Şentop katıldı. Namaz sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Şentop, “Türkiye’nin güvenliği NATO’nun güvenliğidir” dedi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, yatsı namazı öncesinde şanlı Türk ordusuna camiye gelen vatandaşlarla dua etti, harekata destek olmak amacıyla Fetih Suresi okundu. Üzüm, namazın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm müminlerin “Hazreti Muhammed’in ordusu Mehmetçikler” için dua ettiğini söyledi. “Milyarlarca insan duaya katıldı” diyen Üzüm, “Biz de Selimiye Camisi’nde Edirnemizde, bu fetih yurdunda, İstanbul’u fetheden bu şehirde dua ettik. Dualarımıza her sabah namazı öncesi devam edeceğiz. Fetih surelerini okuyoruz. Cenabıhak Fetih Suresi’nde fethi müjdeliyor. Bu fetihlerimiz kıyamete kadar devam edecek.” diye konuştu.

Fetih suresinin anlamı

Fetih sûresi, hicretin altıncı yılında Hudeybiye andlaşması dönüşünde Mekke ile Medîne arasında nâzil oldu (indi). Yirmi dokuz âyet-i kerîmedir. İslâmiyet’in yakında elde edeceği fethi, başarı ve zaferi müjdelediğinden Sûret-ül-Fetih denilmiştir. Sûrede; Peygamber Efendimiz ve mü’minler için verilen ve verilecek olan nîmetler, münâfıkların ve müşriklerin uğrayacağı azâb hatırlatılmakta ve cihâddan geri kalanlar ve daha başka konular anlatılmaktadır.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *