İktibas’ın Ekim sayısı çıktı

İktibas’ın Ekim sayısı çıktı

1981’den bugüne 39 yıldır yayınlanmakta olan İktibas dergisi, 490’ıncı sayısı ile okurlarına ulaştı. 

İktibas’ın Yorum sayfalarında bu ay, geniş çaplı bir ‘Ak Parti’ analizi bulunuyor. Bundan yaklaşık 19 sene önce (14 Ağustos 2001 tarihinde) kurulmuş olup, 3 Kasım 2002 tarihinden bu yana ülkeyi yönetmekte olan, ülkenin, kesintisiz olarak en uzun süre iktidarda kalan partisini (Adalet ve Kalkınma Partisi) nasıl anlamak lazım sorusunun yanıtı Yorum sayfalarında yer alıyor.

Tasavvufun önde gelen kavramlarından biri olan Zühd anlayışı, bu sayının Kavram bölümünde değerlendiriliyor. Zühd kelimesinin ismi fail formuyla Kur’an’da sadece bir kere kullanıldığı ancak terimleştirilmediği ifade edilen değerlendirmede, bu kelimeyi Tasavvufun ele geçirdiği ve ihtiyaç duyduğu mistik dünya görüşünü içerisine tıkıştırdığı anlatılıyor. Hadis kitaplarında bolca geçtiği belirtilen zühd ile ilgili örnek hadisler de incelenerek, İslam’ın zühd diye bir görüşü, inanış ve yaşam biçimi olmadığı vurgulanıyor.

Şükrü Hüseyinoğlu’nun bu ay röportaj konuğu yazar Fevzi Zülaloğlu oldu. Tarihselcilik ve mealcilik konulu söyleşide Zülaloğlu, bu tür modernist yaklaşımların, sahiplerini ümmetten kopuşa sürüklediğini, hevanın ilahlaştırılmasına sebebiyet verdiğini anlattı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *